Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Mode


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Der er et gammelt ordsprog der siger:"Klæder skaber folk". Og det er på mange måder rigtigt. Vi bruger vores tøj til at vise verden, hvem vi er - eller hvem vi gerne vil være - hvad vi tror på, hvem vores venner er, og hvordan vi forholder os til de begivenheder, der sker i samfundet.

Indhold

Intro : fængslet for at gå i bukser ; Hvad er mode? ; Modens historie ; Når tøjet taler ; Kender du typen? ; Mode og designeren ; Magasiner og modeblogging ; Mode og køn ; Retro - de gode gamle dage ; Den gode mode - mode og etik ; Demokratisk denim ; Perspektiv : hvad skal vi med moden?


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juli 2011

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 4. juli 2011

Fagbogsserien, også dette hæfte, lægger op til, at man skal læse, inden man googler. Målgruppen er 7.-10. klasse, som får serveret problemstillinger og oplæg til projekt- og emneopgaver, men hæftet kan også bruges til undervisning i samfundsfag.

Hæftet forsøger på bedste vis at definere begrebet mode og giver et bud på nogle af de mange faktorer, der spiller ind i valget af de klæder, mennesket tager på. Teksten har også en historisk dimension med omtale af fx snøreliv og denimbukser og samspillet mellem trendsættere og forbrugere, men det er især de trends og mekanismer, der er på banen i vore dage, der er i fokus, fx subkulturer og bloggere. Et lille forsøg på at se ud i den nærmeste fremtid er der også. Teksten er letlæst. Den suppleres af små tekstbokse og et udmærket billedmateriale samt en udmærket og fyldig medialiste.

Selvom der er mange bøger om mode, er der er ikke nyere bøger med lignende indhold. Subkulturer fra 2011 i samme serie er mere specifik. Ellers skal man ca. ti år tilbage for at finde bøger, der dækker nogenlunde samme emne.

Det er et meget anvendeligt hæfte, som giver opgaveskrivere inspiration og information til at arbejde videre med emnet.