Gå til indhold



Mod til at tvivle : en fortælling om eksil, humanisme og hvilken forskel et bibliotek kan gøre


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

285 sider

Udgivet

2018

genre/form

erindringer



Originaludgave

2018


Beskrivelse


Ahmed Akkari (f. 1978) fortæller fra sit eksil i Grønland, om sin dannelsesrejse mod et bredere perspektiv, og om det nye liv, der gav ham modet til at forlade fundamentalismens lukkede verdensopfattelse


Anmeldelser (9)


24. apr. 2018

Akkari blev landskendt under Muhammedkrisen, der efterfølgende gjorde ham til persona non grata i Danmark. Her fortæller han, fra sit eksil i Grønland, om sin dannelsesrejse mod et bredere perspektiv, og om det nye liv, der gav ham modet til at forlade fundamentalismens lukkede verdensopfattelse. Til den alment samfundsinteresserede læser.

Bogen er en selvstændig fortsættelse til Akkaris sidste bog Min afsked med islamismen


, der fortalte historien om Muhammedkrisen, og hvor man i de sidste kapitler, hørte om Akkaris betydningsfulde ophold i Grønland. Det ophold er bogens afsæt. Vi hører skiftevis om hverdagen i Grønland, savnet efter familien og så om barndommen, ungdommen og opvæksten i Aarhus og Thy, og Akarris gradvise optagethed af det religiøse. I Narsaq får Akkari job som skolelærer og møder en befriende åbenhed. Han barberer skægget af, starter forfra og dykker på det lokale bibliotek ned i en lang række sekulære tekster, romaner og faglitteratur, der langsomt begynder at forandre hans verdensbillede, hvilket får konsekvenser, da han senere vender tilbage til TripoliBogen er en selvstændig fortsættelse til Akkaris sidste bog Min afsked med islamismen, der fortalte historien om Muhammedkrisen, og hvor man i de sidste kapitler, hørte om Akkaris betydningsfulde ophold i Grønland. Det ophold er bogens afsæt. Vi hører skiftevis om hverdagen i Grønland, savnet efter familien og så om barndommen, ungdommen og opvæksten i Aarhus og Thy, og Akarris gradvise optagethed af det religiøse. I Narsaq får Akkari job som skolelærer og møder en befriende åbenhed. Han barberer skægget af, starter forfra og dykker på det lokale bibliotek ned i en lang række sekulære tekster, romaner og faglitteratur, der langsomt begynder at forandre hans verdensbillede, hvilket får konsekvenser, da han senere vender tilbage til Tripoli.

En anbefalelsesværdig selvbiografi, der giver god indsigt og forståelse i et komplekst emne som radikalisering. Bogen er desuden en velfortalt og oplysende bog om Islam, man får en masse viden indenbords, både historisk og teologisk.

Flemming Roses bog Tavshedens tyranni


Min afsked med islamismen


og Akkaris egen Min afsked med islamismen er oplagte til videre læsningFlemming Roses bog Tavshedens tyranni og Akkaris egen er oplagte til videre læsningFlemming Roses bog Tavshedens tyranni og Akkaris egen Min afsked med islamismen er oplagte til videre læsning.

Lektørudtalelse

Af

Peter Holm Rasmussen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Dinna A. Madsen

2018-06-15

Jyllands-posten

Af

Mikael Jalving

d. 11. maj. 2018

Berlingske tidende

Af

Per Stig Møller (f. 1942)

d. 11. maj. 2018

Kristeligt dagblad

Af

Sørine Gotfredsen

d. 15. maj. 2018

Politiken

Af

Marcus Rubin (f. 1970)

d. 18. maj. 2018

Weekendavisen

Af

Frederik Stjernfelt

d. 9. maj. 2018

Social kritik

Af

Knud Vilby

Årg. 31, nr. 157 (2019)

Religion

Af

Allan Poulsen (f. 1951)

2018, nr. 3


Informationer og udgaver

Bog

2018

Ebog

2018

Lydbog (net)

2018

Punktskrift

2018