Bøger / faglitteratur

Mod stjernerne : om nødvendigheden af at sætte sig de største mål


Beskrivelse


Debatbog, hvor forfatteren diskuterer om tidens unge er en ny kosmopolitisk mennesketype eller en marginaliseret generation af afmægtige. Han opfordrer dem til at møde fremtiden som et åbent forum for drømme, kristiske ideer, selvrealisering og samfundsforandring.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2018

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 25. sep. 2018

Den altid skarpe forfatter og debattør opfordrer i sin tankevækkende debatbog tidens ungdom til at turde tænke og handle selv. For dig som søger en debatbog med gods i.

Carsten Jensens viden om ungdommen finder han under foredrag og på debatmøder, men også i den virkelighed hans datter møder som ung fx i uddannelsesverdenen. I sin analyse af nutidens ungdom og de udfordringer, de står overfor tager han fat i så forskellige nuancer af den kulturelle og litterære virkelighed som den norske ungdomsserie "Skam" og den amerikanske forfatter Octavia Butlers romaner om klimaforandringer og populistiske politikere. Butlers romaner er ikke oversat til dansk, men Butler ser to veje. Man søger tilbage i tiden og forsøger genskabe det menneskeideal som var engang, eller man kan som ung på identitetsjagt modigt turde forandre sig og indstille sig på fx klimakrisen som et vilkår, og indse at en ny verden bygges af mennesker som er villige til at forandre sig selv. I bogen inddrager Carsten Jensen fx også filosofferne Hannah Arendt og Alain Badiou.

Lille, men vigtig og vægtig debatbog, hvor Carsten Jensens ord smukt runger:"Når faren er størst, må drømmene også være det. Vores fælles rejse må gå mod stjernerne, ikke dem, der ubønhørligt blinker på himmelhvælvingen, uopnåelige lysår borte, men dem vi selv har tændt.".

Thomas Blachman kalder også på ungdommen positivt og kontant i Længe leve den kreative masse.


litteratursiden.dk

d. 19. dec. 2018

af

af

Beth Høst

d. 19. dec. 2018

Carsten Jensen udlægger den moderne verden og dens sære tendenser for den unge generation i 111 små essays. Måske lytter den ikke, men så kan vi andre jo forsøge. Forfatteren udgav for kort tid siden ...


Politiken

d. 29. nov. 2018

af

af

Marcus Rubin (f. 1970)

d. 29. nov. 2018


Kristeligt dagblad

d. 13. okt. 2018

af

af

Jes Fabricius Møller

d. 13. okt. 2018


Berlingske tidende

d. 10. okt. 2018

af

af

Eva Agnete Selsing

d. 10. okt. 2018


Information

d. 12. sep. 2018

af

af

Peter Nielsen (f. 1967-05-13)

d. 12. sep. 2018


Weekendavisen

d. 19. okt. 2018

af

af

Johanne Thorup Dalgaard

d. 19. okt. 2018