Gå til indholdMod naturen : (notesbøgerne)


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Forfatteren Tomas ser tilbage på sit liv. På kærligheden, livet, døden og det at være forfatter. Og alt dette leveres med greb fra forskellige litterære genrer


Anmeldelser (7)


30. maj. 2012

Mod naturen er et stykke fremragende norsk samtidslitteratur, som bør finde et stort publikum på de danske folkebiblioteker. Bogen er velskrevet, udfordrende, rammende og meget rørende. Den handler om store ting som livet, døden, kærligheden og forfattergerningen, men er formidlet let og elegant, og forfatteren leger med mange forskellige litterære genrer.

Vi møder Tomas til en fest. Han har sex med en yngre kvinde, som viser sig at være hans kæreste. Og så går vi tilbage i tiden og møder Tomas på vigtige tidspunkter i hans liv. Det er ganske imponerende ,hvor meget forfatteren Tomas Espedal kommer omkring på 165 luftige sider. Mod naturen er et litterært eksperiment, som blander elementer fra dagbogsformen, selvbiografien og lyrikken. Og denne blanding fungerer godt, fordi forfatteren skriver som en drøm. Det virker aldrig kunstigt eller påtaget, men er blot forskellige greb til at vise sorgen, kærligheden, livet, døden og til at skrive om det at være forfatter og at finde sin identitet.

Forfatteren Tomas Espedal er et stort navn i Norge, og det er fortjent! Man bør læse hans andre værker som eksempelvis Mod kunsten og Ly, opsøge Per Pettersons forfatterskab, eller læse den nye danske roman Forfatterdrømme af Danny Rødgaard.

Mod naturen er både en enkel og dyb fortælling om kærligheden og livet - og de sorger der følger med. Forfatteren formår at køre sit eksperiment sikkert i hus, og det er en fornøjelse at være vidne til. Fremragende udgivelse.

Lektørudtalelse

Af

Jacob Holm Krogsøe

Berlingske tidende

Af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 1. jun. 2012

Politiken

Af

Kim Skotte

d. 7. jun. 2012

Jyllands-posten

Af

Erik Svendsen

d. 19. jul. 2012

Weekendavisen

Af

Nanna Goul

d. 1. jun. 2012

Litteratursiden.dk [online]

Af

Kamilla Krogh Uttrup

2012-07-23

Standart

Af

Stefan Kjerkegaard

Årg. 27, nr. 1 (2013)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2018

Lydbog (net)

2013

Ebog

2014

Bog

2012

Lydbog (cd)

2012

Lydbog (cd-mp3)

2012