Bøger / faglitteratur

Mobning : viden og værktøjer for fagfolk


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
223 sider
Udgivet
2017
Målgruppe
for pædagoger, for lærere
Undervisning
til læreren

Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med projektet Fri for Mobberi.

En præsentation af den nyeste viden om mobning samt et bud på, hvorledes fagprofessionelle aktivt kan tage kampen op mod mobning.

Indhold

  • Det nye mobbesyn / Helle Rabøl Hansen

  • Den professionelle relationskompetence / Louise Klinge

  • Når metoder mod mobning virker mod hensigten / Stine Kaplan Jørgensen

  • Børns digitale fællesskaber / Stine Liv Johansen

  • Et fælles ansvar / Nina Hein

  • Klasseledelse som indgang til at modvirke mobning / Helle Plauborg

  • Mobning i dagtilbud / Kit Stender Petersen

  • Fri for mobberi / Birgitte Krogh-Therkelsen, Christina Stær Mygind og Signe-Marie Paludan Bøgeskov


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. jan. 2018

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 19. jan. 2018

Denne antologi præsenterer den nyeste viden om mobning samt giver bud på, hvorledes fagprofessionelle aktivt kan tage kampen op mod mobning. Bogen har relevans for alle, der arbejder med mennesker, og er oplagt læsning for lærere og pædagoger samt på de pædagogiske uddannelser.

Bogen fortæller om mobning i alle dens afskygninger samt giver vejledning i, hvorledes mobning kan bekæmpes. Antologiens kapitler har alle forskellige vinklinger i forhold til mobning, men afsluttes alle med gode råd, samt anbefalinger til refleksion og tiltag. Bogen kan læses i sin helhed, eller i uddrag.

Det er en virkelig god bog. Velskrevet, positiv og inspirerende. Et godt værktøj for alle, som vil tage kampen op mod mobning.

Der både er og har været stort fokus på mobning gennem tiderne. Der findes derfor også mange anbefalelsesværdige bøger om emnet. Blandt nogle af de nyere titler kan nævnes: Mobning i børnehavenInklusion, udsathed og tværprofessionelt samarbejdeInkluderende skolemiljøer - elevernes roller, Inklusion, udsathed og tværprofessionelt samarbejde samt Inkluderende skolemiljøer - elevernes rollerDer både er og har været stort fokus på mobning gennem tiderne. Der findes derfor også mange anbefalelsesværdige bøger om emnet. Blandt nogle af de nyere titler kan nævnes: Mobning i børnehaven, samt Inkluderende skolemiljøer - elevernes rollerDer både er og har været stort fokus på mobning gennem tiderne. Der findes derfor også mange anbefalelsesværdige bøger om emnet. Blandt nogle af de nyere titler kan nævnes: Mobning i børnehaven, Inklusion, udsathed og tværprofessionelt samarbejde samt .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 19. jan. 2018

af

af

Gitte Brun

d. 19. jan. 2018


Sundhedsplejersken

Årg. 41, nr. 2 (2019)

af

af

Kirsten Lise Andersen

Årg. 41, nr. 2 (2019)