Gå til indholdBøger / faglitteratur

Mobning på arbejdspladsen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Gennemgang af forskningen omkring årsager til og løsninger på mobning på arbejdspladsen. Mobning kædes sammen med et dårligt psykisk arbejdsmiljø, en negativ virksomhedskultur og en uprofessionel ledelse


Indhold

  • Afklaring af mobning

  • Årsager til mobning

  • Konsekvenser af mobning

  • Forebyggelse og håndtering af mobning

  • Rådgivningsguide til professionelle, kolleger, familie og de mobbede


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

2008

Henvender sig med sit aktuelle emne til alle som har en arbejdsplads. Til ansvarlige ledere, human ressource-afdelinger, og tillidsfolk, der typisk arbejder med stress og mobning i fx samarbejdsudvalg. Til opgavebrug fra handelsskoleniveau.

Forfatter-trioen har en bred teoretisk forskningsmæssig viden og praktisk erfaring med rådgivning om mobningsproblemer. Et udsagn fra bogen fortæller, hvor vigtigt det netop er at man på arbejdspladserne forebygger mobningsproblemer. Udsagnet lyder. "Jeg var så heldig at få en depression. Alt gik i sort et års tid, og så kunne jeg slet ikke komme på arbejde mere." Så langt skal forhåbentlig de færreste nå ud før der er hjælp at hente. Bogen samler den nyeste teoretisk viden om årsager og løsninger, når det gælder mobning på arbejdspladsen. En række cases belyser, hvad mobning er. Både mobber-rollen og den mobbedes rolle beskrives, og forfatterne beskriver fx, hvilke ledelseskulturer, der særligt nærer mobning. Bogen nævner begrebet "destruktiv ledelse", her understreger bogen, at i "ca. 40-50 % af alle mobbesager er det en leder, som udpeges som mobber." Praktisk konkret giver bogen en række praktisk anvendelige værktøjer til håndtering af mobning. Mange cases underbygger hele tiden teorien i bogen.

Andre nye bøger om mobning er antologien Den stille epidemi : om mobning på arbejdspladsen fra 2007.

Et godt bud på en praktisk anvendelig grundbog om mobning på arbejdspladsen.


Undervisere.dk

Årg. 2, apr. (2008)

af

af

Niels Peter Agger

Årg. 2, apr. (2008)


Arbejdsmiljø

Årg. 24 nr. 2 (2008)

af

af

Trine Wiese

Årg. 24 nr. 2 (2008)


Børsen

d. 4. jan. 2008

af

af

Steen Hildebrandt

d. 4. jan. 2008Informationer og udgaver

2007

Bog

Kirsten Kullberg

FADL,Munksgaard Danmark, 1. udgave