Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Mithos


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

351 sider

Udgivet

2017

Ophav

Emil Landgreen(illustrator)
Genre og formroman, fantasy, myter, sagn
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Fantasy. Drengen Taom lever i landet Mella, et kejserdrømme, som er styret af fornuft og rationaler, og hvor al magi er forbudt. I syner ser Taom, hvordan verden vil gå under. Hvorfor og hvordan den måske kan reddes, bliver Taoms opgave at løse


Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. maj. 2017

af

af

Karina Høyer

d. 11. maj. 2017

Drengen Taom lever i landet Mella, et kejserdrømme, som er styret af fornuft og rationaler, og hvor al magi er forbudt! En roman om en verden befolket af sagndyr, myter, videnskabsmænd og hemmelige broderskaber. Til den voksne fantasy-læser, som ikke er bange for at blive udfordret.

Taom er søn af en af de videnskabsmænd, som, på kejserens ordrer, har ført krig mod mørk overtro, magi og fantasi i århundreder. Sammen med veninden Aena drømmer Taom om et liv udenfor videnskabens sort/hvide grænser, og snart finder Taom ud af, hvorfor han drages mod netop dét, som hans far bekæmper. I syner ser Taom, hvordan verden vil gå under. Hvorfor og hvordan den måske kan reddes, bliver Taoms opgave at løse.

En anderledes og vidunderligt velskrevet fantasyroman med højt tempo, heroiske vandringer, kærlighed og skæve betragtninger over, hvad der er meningsfyldt og hvad, der er rigtigt og forkert. Skellet mellem fantasi og overtro, og videnskab og rationaler gør romanen skarp og kompleks og ikke mindst underholdende.

Martins Kampen om tronenFør de bliver hængt


Evnen


tilbyder den samme kvalitet for den voksne fantasylæser, mens det mørke også findes i Abercrombies Før de bliver hængt. Pettersens Evnen er en lignende bud på nyere fantasi for voksneMartins Kampen om tronen tilbyder den samme kvalitet for den voksne fantasylæser, mens det mørke også findes i Abercrombies . Pettersens Evnen er en lignende bud på nyere fantasi for voksneMartins Kampen om tronen tilbyder den samme kvalitet for den voksne fantasylæser, mens det mørke også findes i Abercrombies Før de bliver hængt. Pettersens er en lignende bud på nyere fantasi for voksne.


litteratursiden.dk

d. 1. jun. 2017

af

af

Arne Larsen

d. 1. jun. 2017

Eftertænksom og forunderlig fantasy for voksne. Kristian Leths gør brug af genrens sædvanlige elementer, men vil meget mere end at underholde. Kristian Leth er, udover at være søn af den nok så kendte...


Litteratursiden.dk [online]

d. 1. jun. 2017

af

af

Arne Larsen

d. 1. jun. 2017


Berlingske tidende

d. 27. maj. 2017

af

af

Merete Reinholdt

d. 27. maj. 2017


Politiken

d. 24. maj. 2017

af

af

Anne-Marie Vedsø Olesen

d. 24. maj. 2017


Weekendavisen

d. 2. jun. 2017

af

af

Nanna Goul

d. 2. jun. 2017Informationer og udgaver

2017

Bog

Illustrator: Emil Landgreen

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave

2017

Ebog

Illustrator: Emil Landgreen

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave

2017

Lydbog (net)

indlæser: Henrik Hartvig Jørgensen

Lindhardt og Ringhof

2017

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Henrik Hartvig Jørgensen

Audioteket