Bøger / faglitteratur / erindringer

Mit vilde år : to dage gift, fem dage single


Beskrivelse


En selvbiografisk skildring af dét år i forfatterens liv hvor hun giver sin mand et ultimatum: hvis han ikke ville have børn, vil hun i ét år have lov til at leve i et frit forhold og udforske sin seksualitet med andre partnere.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juni 2016

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 17. juni 2016

Robin er lykkeligt gift på 17. år. Men hendes søde mand vil ikke have børn. Han er måske heller ikke verdens mest spændende elsker. Mon et åbent ægteskab er svaret på Robins frustrationer? Selvbiografisk fortælling om kvindeliv og lyst. Henvender sig til voksne med interesse for samliv, selvudvikling og seksualitet.

Selvbiografiske skildring af en kvindes erotisk eventyrlige år, skrevet af en amerikansk journalist. Som 42-årig stillede hun sin mand det ultimatum, at hvis han ikke ville have børn, ville hun i det mindste have mulighed for at udforske sin seksualitet med andre partnere. De aftaler et åbent ægteskab, men det viser sig vanskeligt for dem begge at overholde aftalerne. Forsiden viser en kvindehånd, lidenskabeligt knuget om et rødt lagen, samt to nøgler med bogens undertitel trykt på skiltene.

Bogen sætter flere dilemmaer til debat: er det ok at en mand nægter sin hustru et barn? Er det ok at en gift kvinde udlever sin trang til seksuelle eventyr? Forfatteren er åbenbart selv lidt i tvivl, for hun omtaler sin erotiske ekspedition som sin mørke side. Trods signaler fra omslag og indledning er der ikke tale om noget kinky, bare "almindelig" utroskab som led i en selvudviklingsproces. Bogen er lidt lang, men ganske tankevækkende og underholdende.

Bogen ligner en erotisk bestseller, men trækker en tydelig linje fra navne som Erica Jong og Marilyn French. Fra Danmark har vi i samme spor Maria Marcus og Suzanne Brøgger.