Gå til indholdMit sprog og fjordens


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

33 sider

Udgivet

2020

genre/form

digteOriginaludgave

2020


Beskrivelse


Digte om naturen, Limfjorden, livet, tiden og alderdommen


Anmeldelser (4)


21. apr. 2020

Stemningsfuld digtsamling om naturen, Limfjorden, livet, tiden og alderdommen. For læsere af eftertænksom og naturrig lyrik.

Digterjeget går ture i Limfjordsnaturen og observerer sproget og landskaberne omkring sig og i sig. Betragtninger om naturen og dens uendelighed flettes sammen med overvejelse om tidens væsen og om digtene, der venter på ham ude i naturen. Knud Sørensens forfatterskab er omfangsrigt og folder sig ud i de fleste genrer: Digte, noveller, romaner, fortællinger, dramatik, biografier, topografi, artikler, essays og radiomontager.

Smukke og vedkommende digte skrevet i Knud Sørensens realistiske, prosalyriske stil. Den stilfærdige, fortrolige undren over mødet med naturen, tidens væsen og inspirationen, der kommer og går er dragende, og det er som man selv går der midt i digtenes natur og mærker solen i ansigtet.

For mere Limfjordslitteratur kan man ty til Thøger Larsen og Jeppe Aakjær. Sidstnævnte er centrum for et af digtene i "Mit sprog og fjordens". Stilfærdige og eftertænksomme overvejelser om livet og tidens væsen, findes også i Peter Poulsens Aflytning af stilheden


Mens lyset vokser


og Sten Kaaløs Mens lyset vokserFor mere Limfjordslitteratur kan man ty til Thøger Larsen og Jeppe Aakjær. Sidstnævnte er centrum for et af digtene i "Mit sprog og fjordens". Stilfærdige og eftertænksomme overvejelser om livet og tidens væsen, findes også i Peter Poulsens Aflytning af stilheden og Sten Kaaløs For mere Limfjordslitteratur kan man ty til Thøger Larsen og Jeppe Aakjær. Sidstnævnte er centrum for et af digtene i "Mit sprog og fjordens". Stilfærdige og eftertænksomme overvejelser om livet og tidens væsen, findes også i Peter Poulsens Aflytning af stilheden og Sten Kaaløs Mens lyset vokser.

Lektørudtalelse

Af

Cæcilie Hjorth Pedersen

Kristeligt dagblad

Af

Martin Gregersen (f. 1988)

d. 23. maj. 2020

Information

Af

Erik Skyum-Nielsen

d. 22. maj. 2020

Weekendavisen

Af

Bo Bjørnvig

d. 1. maj. 2020


Informationer og udgaver

Bog

2020