Bøger / skønlitteratur / roman

Mit navn er Shylock : en ny version af William Shakespeares Købmanden i Venedig


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
299 sider
Udgivet
2016
Ophav
Genre og form
roman

Beskrivelse


Moderne gendigtning af Shakespeares "Købmanden i Venedig", hvor den jødiske kunsthandler Simon Strulovitch møder Shakespeares 400 år gamle karakter Shylock, hvilket baner vejen for et nyt venskab.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. sep. 2016

af

af

Louise Hede

d. 29. sep. 2016

Hvad sker der, når en 400 år gammel karakter fra et Shakespeare-skuespil møder en jøde fra nutiden? Dette digter Howard Jacobsen videre på, i genfortolkningen af skuespillet "Købmanden i Venedig". Til dedikerede læsere af debatterende kvalitetslitteratur.

Den jødiske kunstsamler Simon Strulovitch kan ikke forlige sig med, at datteren er begyndt at være sammen med en fodboldspiller, som ikke er jøde, og som er berygtet for at have givet nazihilsen på banen. Simon møder den 400 år gamle Shylock, kendt fra Shakespeares "Købmanden i Venedig", og sammen begynder de at diskutere jødedommen og antisemitisme. Bogen er en selvstændig udgivelse i genfortællingsprojektet "Shakespeare i et nyt årtusind", hvor udvalgte forfattere skriver en roman baseret på et Shakespeare-stykke, som led i verdensomspændende fejring af Shakespeare.

En til tider lidt rodet historie, der ønsker at diskutere racisme og antisemitisme. Jacobsen opstiller den moderne jødiske identitet i forhold til den kendte og kontroversielle jøde Shylock fra Shakespeares stykke.

Jacobsen vandt Bookerprisen i 2010 for FinklerspørgsmåletSamlede Shakespeare, der ligeledes omhandler jødisk identitet. Derudover kan skuespillet "Købmanden i Venedig", som bl.a. findes i Samlede Shakespeare med fordel læses for at opnå dybere forståelse for genfortællingenJacobsen vandt Bookerprisen i 2010 for Finklerspørgsmålet, der ligeledes omhandler jødisk identitet. Derudover kan skuespillet "Købmanden i Venedig", som bl.a. findes i med fordel læses for at opnå dybere forståelse for genfortællingen.


Kristeligt dagblad

d. 28. dec. 2016

af

af

Rasmus Vangshardt

d. 28. dec. 2016


Jyllands-posten

d. 16. okt. 2016

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 16. okt. 2016


Weekendavisen

d. 28. okt. 2016

af

af

Joakim Jakobsen

d. 28. okt. 2016