Bøger / faglitteratur / erindringer

Mit livs kamp : 14 måneder i Nepal for min datter


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Personlig beretning de glæder og problemer, der var forbundet med at adoptere et barn gennem et børnehjem i Nepal.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2009

af

af

Anny Skov Madsen

d. 23. okt. 2009

Adoption og de mange problemer det rejser, især når man tager sagen i egen hånd, er hovedemnet i bogen. Som en god sidegevinst får man tillige en skildring af hverdagslivet på et børnehjem i Kathmandu i Nepal.

Lene Gammelgaard er kendt som den første skandinaviske kvinde, der i 1996 besejrede Mount Everest. Nu skriver hun om adoption. Først forsøger hun gennem de traditionelle kanaler at få et barn, men da det ikke lykkes tager hun sagen i egen hånd og kontakter nogle børnehjem i Nepal. Inden alt er i orden og hun kan tage tilbage til Danmark med en lille pige, har hun tilbragt over et år i Kathmandu. Forfatteren skriver indsigtsfuld om længslen efter at blive mor og om at skabe tillid til 2-årige Lila på et stort larmende, men kærligt børnehjem med en anderledes kultur for børneopdragelse. Kampen med de offentlige myndigheder, hvor hun også beskriver landets konflikter, kultur og lovgivning, er også spændende læsning.

Regnbuefamilier, 2007 er en antologi om adoptivforældres rejse efter deres nye barn og om det land, de henter barnet fra.

Den vilje, mod og råstyrke som forfatteren viste, da hun besteg Mount Everest, er de samme egenskaber der kommer hende til gode, da hun beslutter sig for selv at adoptere et barn fra Nepal. Det er en fin beskrivelse af de psykiske op- og nedture, og samtidig får man en kærlig beskrivelse af et enestående land og dets kultur.



Informationer og udgaver