Bøger / faglitteratur

Mit barn tager ikke stoffer - jeg har spurgt : to unge og deres mødre fortæller


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
153 sider: ill.
Udgivet
2019
Ophav

Beskrivelse


To mødre og deres børn fortæller om hvordan de unge kom ud i stofmisbrug, og forsøgte at opretholde facaden selvom forældrene anede uråd samtidig med at de lå under for fordommene om hvilken type unge der normalt bliver afhængige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. mar. 2019

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 11. mar. 2019

Bogen er skrevet af Julius og Magnus som begge var velfungerende unge der havnede i et misbrug. Kunne deres forældre have gjort noget anderledes? For forældre som har mistanke om at deres barn har et misbrug eller dem som har fået det bekræftet.

Julius og Magnus kommer begge fra trygge familier med ferier hvert år og styr på økonomien. Alligevel endte de begge i et misbrug. Julius af hash og kokain og Magnus af kokain. De vil med denne bog gerne gøre op med fordommene om, at det kun er børn fra socialt belastede hjem, der havner i et misbrug. De fortæller om hvordan de blev afhængige af stofferne og hvordan de kunne opretholde en facade i hverdagen, så forældrene ikke fik mistanke. Men som vi hører fra mødrene til Julius og Magnus, så havde de mistanke om at der var noget på færde. Men de stolede på deres sønner og havde desuden også selv fordomme om, hvem der fik et misbrug og deres sønner passede ikke ind i den forestilling. Bogen indeholder desuden udtalelser fra en læge, som forklarer hvad hash, kokain og stoffet MDMA er.

En hurtig læst bog, som er interessant fordi læseren både får historien fra misbrugerens side samt forældrenes side. Bogen er et skulderklap og en opmuntring til de forældre som har mistanke om, at deres barn har et misbrug.

Lad mig væreUnge og hashForælder til hashryger, Unge og hash og Forælder til hashryger giver også indsigt og hjælp til forældre af misbrugereLad mig være, og Forælder til hashryger giver også indsigt og hjælp til forældre af misbrugereLad mig være, Unge og hash og giver også indsigt og hjælp til forældre af misbrugere.