Gå til indholdBøger / faglitteratur / essays

Mit andet hjemland : rejser i Portugals kultur


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

110 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2011

Ophav
Genre og formessays, rejsebeskrivelser
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Gennem en række personlige essays om bl.a. fado, fodbold og Portugal bag facaden beskrives landet og forfatterens kærlighed til det


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2011

af

af

Kent Skov

d. 22. sep. 2011

Bogens fortællende stil gør den både tilgængelig og interessant for interesserede i Portugals og Lissabons helt særlige karakteristika. Ikke en guidebog, men den kan fint anvendes som inspirationskilde til rejsen.

Fortrinlig rejse- og reportagebog med udvalgte temaer om Portugals kultur, identitet og steder. BM har i forbindelse med private og reportage-rejser fået et kendskab til landet, dets traditioner og mennesker. Han formidler oplevelser og indtryk i essayform, der både har afsæt i det sansede og det faktuelle. Han skriver på den særlige følelse folk kan få, når de føler sig hjemme et nyt sted: "som en form for deja-vu første gang de ankommer. En følelse af, at alt virker bekendt. En følelse af at være på rette plads". Der tegnes i de 18 kapitler med udvalgte fotos, der ikke helt kommer til deres ret i bogens lidt skrabede udstyr, et bredt billede af primært hovedfascinationen Lissabon og dens inkarnation i by- og verdensdigterne Fernando Pessoa og Saramago. Og om byens mytiske oprindelse og nutidens liv, cafeerne, fodbolden og fadoen, boghandlerne og Santo Antonio- og Fatima-optogene. Om søfartsnationen og det ødelæggende jordskælv i 1755. Men også om Porto og portvin og om H.C. Andersens ophold. BM er bachelor i litteraturvidenskab og kultur- og freelancejournalist på bl.a. DR.

Politikens guideserier er gode guides. Men også den ældre infotætte Portugal af Spore holder.

God personlig essaybog om Portugal med vægt på især Lissabons særlige charme og kultur.Informationer og udgaver

2011

Bog

Bjarne Mouridsen (f. 1963)

Ørby