Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Misklang og samklang : træk af erindringens etik


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

180 sider

Udgivet

2017

Ophav
Genre og formerindringer

Beskrivelse


Debattøren, teologen og tidligere biskop over Aarhus Stift, Kjeld Holm (f. 1945), fortæller om skelsættende hændelser i hans liv, og om møder med de mennesker der formede hans tilgang til politik, filosofi, litteratur og teologi


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 2017

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 8. nov. 2017

Erindringsbog fra Kjeld Holm, der er en kendt som passioneret kirkelig debattør, med en oplevelsesrig karriere. Hans liv har budt på mange markante begivenheder og møder med en lang række store inspiratorer. Til biografilæsere med interesse for dansk ånds- og kulturliv.

Livserfaringer fra en kendt humanistisk/kristen debattør, teolog og Biskop i Aarhus Stift 1994-2015. Holm fortæller, delvist kronologisk, om skelsættende hændelser i hans liv og møder med de mennesker der formede hans tilgang til politik, filosofi, litteratur og teologi.

"Erindringens etik er at være forpligtet til at søge svar på årsager og sammenhænge" siger Holm, en sætning der kan stå som en formular for bogen. Han tager afsæt i episoder fra sit liv, der leder over i tanker om dette eller hint og inddrager de mennesker, der for ham blev etiske vejledere. Det sker så flydende, skiftet fra det private til det almene, at det er en fornøjelse at læse. Holm leverer nogle tankevækkende erindringsbilleder, hvor han får flettet fortællinger om kunst, arkitektur og litteratur ind, der afspejler hans humanistisk/socialdemokratiske, grundtvigske baggrund. "Erindringer sætter mærker på sindet", siger Holm, og ikke mindst når de er kunstnerisk og poetisk formidlet, som her. En livsbekræftende bog.

Bogen lægger sig i forlængelse af de to tidligere udgivne erindringsbøger Åbne døreMan lever af det, man får skænket


(2010) og Man lever af det, man får skænket (2013), men kan læses uafhængigtBogen lægger sig i forlængelse af de to tidligere udgivne erindringsbøger Åbne døre (2010) og (2013), men kan læses uafhængigt.


Kristeligt dagblad

d. 3. jan. 2018

af

af

Per Stig Møller

d. 3. jan. 2018


Weekendavisen

d. 15. dec. 2017

af

af

Asker Hedegaard Boye

d. 15. dec. 2017Informationer og udgaver

2017

Bog

Kjeld Holm (f. 1945)

Kristeligt Dagblad, 1. udgave

2017

E-bog

Kjeld Holm (f. 1945)

Kristeligt Dagblad, 1. ebogsudgave