Bøger / skønlitteratur / noveller

Mirakler er ikke for alle og enhver : noveller


Beskrivelse


17 noveller der varierer i længde fra fire til 18 sider. Den røde tråd i novellerne er en kredsen om fortiden, om det at blive ældre.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2017

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 13. nov. 2017

17 noveller hvor Ole Henrik Laub kredser om det at blive ældre og om refleksioner i forhold til fortiden. Til læsere af moderne danske novellesamlingerne og oplagt til skolebrug og læsekredse.

17 noveller der varierer i længde fra fire til 18 sider, og med titler som "Waterloo Bridge", "Hos bedstemor Mie" og "Brændte bøger." Den røde tråd er en kredsen om fortiden. Ole Henrik Laub (f. 1937) har et omfattende forfatterskab bag sig, og er desuden både tegner og dramatiker.

Laub har en vidunderlig tilgang til nostalgiske følelser og han formår, igen, på fornemste vis, at levere en novellesamling af høj kvalitet. Blandt de bedste af novellerne finde vi "Pigen der ville danse" og "Manden i skuret", der begge er stærke og meget stemningsfulde samt afslutningsnovellen, "Slutning 1 & 2 & 3", der både fungerer som en alternativ slutning til "Pigen der ville danse" og som en metarefleksion over der at være forfatter og det at blive ældre som her: "Jeg kan huske stumper og stykker af scenarier, gode oplevelser med mit dukketeater, med film, tegneserier, men er det noget jeg har digtet, kan jeg spørge? Eller er det virkelig sket?" Der en masse klog livsvisdom over novellerne, uden at det føles som en løftet pegefinger.

I novellesamlingen Tåge i nattenDe bedste ting i livet kredser Karsten Mogensen også som fortiden og De bedste ting i livet samler nogle af Laubs bedste noveller fra perioden 1967-2007I novellesamlingen Tåge i natten kredser Karsten Mogensen også som fortiden og samler nogle af Laubs bedste noveller fra perioden 1967-2007.


Kristeligt dagblad

d. 18. dec. 2017

af

af

Claus Grymer

d. 18. dec. 2017