Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Minona + Brevveksling mellem Mathilde Fibiger og Meïr Aron Goldschmidt

Del 42 af SandalserienDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

277 sider

Udgivet

2020

Ophav

Mathilde Fibiger(forfatter)

M. Goldschmidt(forfatter)

Sigriður Larsen(efterord)
Genre og formroman, romaner
Originaludgave

1854


Beskrivelse


Lidenskabelig og intelligent roman om kærlighed, incest, skyld og tro. For alle der holder af intelligent, følelsesladet litteratur


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. dec. 2020

af

af

Ulla Stangerup

d. 23. dec. 2020

Lidenskabelig og intelligent roman om kærlighed, incest, skyld og tro. For alle der holder af intelligent, følelsesladet litteratur.

"Minona" er historien om et søskendepar, der er opvokset under meget forskellige forhold. De mødes som unge mennesker, og igennem diskussioner om kærlighed, skyld og tro forelsker de sig stormende i hinanden. Tvivl, skyld og kærlighed kæmper om at få overtaget, og følgerne er voldsomme og tragiske, for hvordan kan ens reneste følelse være så forbudt? Ud over romanen er der i bogen trykt Mathilde Fibigers breve til Mei Aron Goldsmidt.

Det er en forrygende roman. Den er lidenskabelig og voldsom, men også fuld af intelligent samfunds- og religionskritik. Tematiseringen af incest, vanskelig kærlighed og almindelig borgerlig forstillelse er ligeså kraftfuld og interessant i dag, som da romanen blev skrevet i 1854. Derfor er det næsten ikke til at bære, at der er så mange typografiske fejl i romandelen af bogen. De efterfølgende breve sætter det hele i smukt perspektiv (uden trykfejl).

Det er helt oplagt at sammenligne med Stormfulde højder (Ved Agnete Stjernfelt)Den unge Werthers lidelser (Ved Frank Jæger)


Tidlige fortællinger 1893-1912


, selvom den nok er mere klassisk gotisk. Den unge Werthers lidelser (Ved Frank Jæger) er et andet godt bud, og det er Thomas Manns lange novelle Wälsungeblod i samlingen Tidlige fortællinger 1893-1912Det er helt oplagt at sammenligne med Stormfulde højder (Ved Agnete Stjernfelt), selvom den nok er mere klassisk gotisk. er et andet godt bud, og det er Thomas Manns lange novelle Wälsungeblod i samlingen Tidlige fortællinger 1893-1912Det er helt oplagt at sammenligne med Stormfulde højder (Ved Agnete Stjernfelt), selvom den nok er mere klassisk gotisk. Den unge Werthers lidelser (Ved Frank Jæger) er et andet godt bud, og det er Thomas Manns lange novelle Wälsungeblod i samlingen .


Litteratursiden.dk [online]

d. 16. feb. 2021

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 16. feb. 2021


Kristeligt dagblad

d. 26. maj. 2021

af

af

Bo Hakon Jørgensen (f. 1946)

d. 26. maj. 2021Informationer og udgaver

2020

Bog

Mathilde Fibiger

Gladiator

2021

E-bog

Mathilde Fibiger

Gladiator, 1. e-bogsudgave