Bøger / skønlitteratur / roman

Mine piger : roman

Del 4 af Fanny Fiske

Beskrivelse


Krimi. Adfærdspsykologen Fanny Fiske er rejst til Danmark som rekonvalescent, men da hendes danske veninde, den frygtede og berygtede klummeskriver Nina bliver fundet myrdet, må hun skumlende og med hip til højre og venstre i gang med opklaringen.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2008

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 22. sep. 2008

Krimilæsere med lyst til en skæv vinkel på sagen samt med mange muntre referencer til andre krimier og deres forfattere samtidig med et spændende plot - som fx tidligere nydere af bøgerne om Fanny Fiske. Nye læsere kan dog fint begynde her.

I samme hårdtslående samt muntert amoralske og sorthumoristiske stil som de tre foregående bøger om Fanny Fiske og hendes kumpaner får vi her historien om adfærdspsykologen Fanny Fiskes tilbagevenden til livet efter et overfald og opklaringen af mordet på hendes danske veninde, mens hun rekonvalescerer sig sammen med vennerne i Danmark. Sammen med historien følger mange underholdende indfald med referencer til andre forfattere og deres værker - bl.a. kommer Fanny fra området Cornwell-Grafton - samt udfald mod flere forhold i det danske samfund. Spændende parodisk krimiactionroman med god underholdningsværdi.

Som det fremgår, er bogen i samme stil som de øvrige tre i serien Som arvesynden, 1999, Liebe, 2000 og genudgivet med titlen Mord som forløser, 2003 og Mit smukke lig, 2002 - og så er der ikke så mange andre, der ligner. Disse tre første bøger er genudgivet/genudgives i ét bind.

Velskrevet, underholdende, spøjst parodierende, spændende, skæv bog om en heltindeagtig hovedperson og hendes forunderlige flok venner. Ikke udelukkende en spændende krimi eller en actionbog, men samtidig en morsom parodi på genren. Fanny Fiske er alive and kicking.


Politiken

d. 8. nov. 2008

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 8. nov. 2008


Berlingske tidende

d. 6. okt. 2008

af

af

Mette Strømfeldt

d. 6. okt. 2008


Berlingske tidende

d. 3. mar. 2009

af

af

Jens Andersen

d. 3. mar. 2009


Information

d. 9. okt. 2008

af

af

Mette Højbjerg

d. 9. okt. 2008