Gå til indholdMine meningers dumdristighed : artikler fra årene 1952-2014


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

346 sider

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Samling af filminstruktøren Henning Carlsens (1927-2014) artikler, kronikker, anmeldelser og rejsebreve fra årene 1952 til 2014, som han kommenterede kort før sin død


Anmeldelser (3)


23. dec. 2015

Filminstruktøren Henning Carlsen (1927-2014), der var en internationalt anerkendt dansk filminstruktør, nåede før sin død i 2014 at samle og kommentere en artikelsamling. Interessant for film- og kunstinteresserede læsere.

Samling af artikler, kronikker, anmeldelser og rejsebreve for årene 1952 til 2014. Samlet og kommenteret af Henning Carlsen i 2014. Samlingen indledes med disse ord: "Hvis man er et rigtigt mand/ kvindfolk, så har man sine meningers mod. På den baggrund, hvorpå mange meninger bliver til, burde man måske rettere tale om sine meningers dumdristighed." Henning Carlsen har samlet 59 artikler inkl. prolog og 2 epiloger. Alle artikler er allerede publiceret i aviser som Politiken og ikke mindst Information, hvor han en årrække var fast anmelder. I samlingens Epilog I skriver Henning Carlsen fx under overskriften "Tanker i ventetiden": "Man kan jo lege med den tanke, at livet er et stort venteværelse. Vi venter alle, bevidste derom eller uden at skænke det en tanke, på at en bleg herre med udstående kindben, tomme øjenhuler og et gammeldags høstredskab over skulderen åbner døren og siger: Den næste"! Henning Carlsen har bl.a. også skrevet Mit livs fortrængninger


Samling af artikler, kronikker, anmeldelser og rejsebreve for årene 1952 til 2014. Samlet og kommenteret af Henning Carlsen i 2014. Samlingen indledes med disse ord: "Hvis man er et rigtigt mand/ kvindfolk, så har man sine meningers mod. På den baggrund, hvorpå mange meninger bliver til, burde man måske rettere tale om sine meningers dumdristighed." Henning Carlsen har samlet 59 artikler inkl. prolog og 2 epiloger. Alle artikler er allerede publiceret i aviser som Politiken og ikke mindst Information, hvor han en årrække var fast anmelder. I samlingens Epilog I skriver Henning Carlsen fx under overskriften "Tanker i ventetiden": "Man kan jo lege med den tanke, at livet er et stort venteværelse. Vi venter alle, bevidste derom eller uden at skænke det en tanke, på at en bleg herre med udstående kindben, tomme øjenhuler og et gammeldags høstredskab over skulderen åbner døren og siger: Den næste"! Henning Carlsen har bl.a. også skrevet Mit livs fortrængninger.

Henning Carlsen fortjener al mulig ros for have haft sine meningers mod. Det er en sand fornøjelse at læse Carlsens skarpe, humoristiske, velskrevne og tankevækkende artikler.

Kan fx sammenlignes med Herbert Pundik


s Kan fx sammenlignes med Herbert Pundiks Pundik.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Jyllands-posten

Af

Johs. H. Christensen

d. 2. apr. 2016

Berlingske tidende

Af

Jacob Wendt Jensen

d. 4. mar. 2016


Informationer og udgaver

Bog

2016