Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Mindset


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

368 sider

Udgivet

2010

Ophav
Genre og formroman, krimi
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2010


Beskrivelse


Krimi. Anders Egholt tror, at hans lykke er gjort, da han bliver ansat i firmaet Futura i Nørup, men inden længe bliver han efterlyst for to mord. Men ingen vil tro på at Anders er uskyldig, og er hans historie den sande?


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. mar. 2010

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 2. mar. 2010

Forfatterens 2. krimi henvender sig bredt til læsere af spændingsromaner, hvor der ud over selve kriminalgåden også er en rammende og satirisk beskrivelse af managementskulturen.

Morten Leth Jacobsen er informationschef ved Sønderjyllands Symfoniorkester, og at han mestrer mere end musikken, viste han i sin debutroman Tornmark fra 2009. Scenen for Mindset er Danmark, den opdigtede by Nørup et eller andet sted i Jylland. Anders Egholt er ingeniør, han har fået job på byens allerstørste arbejdsplads Futura, hvor han skal være med til at udvikle et tophemmeligt bioethanolprojekt. Men spørgsmålet er, om han har det rette mindset - er han nok opmærksom på firmaets fælles værdier? Ret hurtigt kommer han i opposition til nogle af lederne. Der sker 2 dødsfald, det første ser ud som selvmord, mens det andet er mord, og Anders bliver mistænkt for at have begået begge mordene. Mens Anders lever i skjul forsøger han at finde morderen, men er Anders' forklaring den rette? Morten Leth Jacobsen skriver godt og levende, og så formår han at holde spændingen til sidste side.

Mindset hører til den slags kriminalromaner, hvor det egentlig ikke er selve opklaringen af mordet, der er det mest spændende, men mere det, der sker i hovederne på de involverede. Hvem er det egenlig, der manipuler med hvem?.

Morten Leth Jacobsen er sluppet rigtig godt fra sin roman nummer 2, og så gør det bestemt ikke noget, at der også er hip til den smarte virksomhedskultur og massemedierne.


litteratursiden.dk

d. 26. apr. 2010

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 26. apr. 2010

Morten Leth Jacobsens krimi er velskrevet og spændende, samtidig med at den er en rammende og satirisk kommentar til moderne managementskultur. To måneder, I to måneder har du trukket hele det danske ...Informationer og udgaver

2010

Bog

Morten Leth Jacobsen

Verve, 1. udgave

2011

Ebog

Morten Leth Jacobsen

Verve, 1. udgave