Gå til indholdBøger / faglitteratur / øvelser

Mindfulness og meditation i liv og arbejde


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

223 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2013

Ophav

Jens-Erik Risom(forfatter)

Jes Bertelsen(forord)
Genre og formøvelser

Beskrivelse


Gennemgang af mindfulness-metodens baggrund, sammenhæng med psykologiske og eksistentielle problemstillinger samt kliniske og kreative anvendelsesmuligheder. Med øvelser


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2013

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 16. aug. 2013

Henvender sig til læsere der søger en grundig, dybdegående og forskningsbaseret tilgang til mindfulness og meditation. Vil evt. kunne anvendes som teoretisk grundbog for studerende indenfor området.

Jens-Erik Risom er uddannet i akupunktur og kinesisk medicin. Han er tilknyttet Vækstcenteret i Nørre Snede og har mange års erfaring indenfor meditation samt en del bøger bag sig. Denne udgivelse gennemgår mindfulness-metodens baggrund og dens sammenhæng med psykologiske og eksistentielle problemstillinger. Bogen er delt op i fire dele: Perspektivering og grundlag, rødder og praksis, udvikling og erkendelse og et spektrum af muligheder. Bagerst tillæg med beskrivelse af øvelser, samt litteraturliste og referencer. Teksten understøttes af modeller og figurer og er brudt op i mindre afsnit, hvilket formidler stoffet fint. Sproget er fagligt og på et højt niveau.

Der er udgivet mange bøger om emnet i de senere år. Denne retter sig primært mod professionelle og dem der ønsker en forskningsbaseret indgang til emnet. Af andre titler til målgruppen, der også tager udgangspunkt i Jon Kabat-Zinns lære om mindfulness og meditation kan nævnes Mindfulness af Lone Overby Fjorback, samt Mindfulness - vejen til et godt liv med smerte, sygdom og stress.

Fagbog på et højt niveau, der giver en fin faglig indgang til mindfulness-metoden.


Tidsskrift for psykoterapi

Årg. 22, nr. 1 (2014)

af

af

Lianne Kristine Ervolder

Årg. 22, nr. 1 (2014)Informationer og udgaver

2013

Bog

Jens-Erik Risom

Hans Reitzel, 1. udgave

2022

E-bog

Jens-Erik Risom

Nota

2014

E-bog

Jens-Erik Risom

Hans Reitzel, 1. e-bogsudgave