Bøger / faglitteratur / bibliografier

Min uimodståelige mand : vi er alle mandschauvinister


Beskrivelse


En personlig beretning om den manglende ligestilling i Danmark. En ulighed der ifølge forfatteren bunder i kønsstereotyper og en ubevidst favorisering af mænd.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. apr. 2018

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 13. apr. 2018

Bog om den manglende ligestilling i Danmark med udgangspunkt i overvurdering af drenge/mænd og undervurdering af piger/kvinder. For voksne med interesse i samfundsdebat og ligestilling.

Forfatteren begyndte på denne bog, da hun tog en test, der viste, at hun er mandschauvinist. Bogen er en undersøgelse af, hvor meget vi ubevidst behandler de to køn forskelligt. Den beskriver og debatterer kvinders underrepræsentation i virksomheder, medier, forskning, IT, billedkunst, film, musik m.m. Der indgår også kapitler med mænds problemer i samfundet og en overordnet tese om, at vi vil få større rigdom på jorden, hvis kvinder var ligestillede. Bogen slutter med en personlig hyldest til forfatterens uimodståelige mænd (far, ægtefælle og søn).

Bogen er skrevet i en diskuterende form med meget research og brug af forskere inden for et væld af emner. Der er en personlig vinkel, og forfatteren bruger sig selv som eksempel. Bogen er velskrevet og har mange interessante pointer. Man kan sagtens læse et kapitel for sig selv som en art essay, da forfatteren behandler emnet fra forskellige vinkler. Der er en stor respekt for manden og et forsøg på at gøre de, der hader ligestillingsdebatten interesserede. Brugen af den personlige vinkel er velafbalanceret lige indtil hyldesten til sidst. Denne bog vil forhåbentligt få stor medieopmærksomhed.

Håndbog for feminister (og deres modstandere)Myter om magten og Myter om magten har de samme emner på dagsordenenHåndbog for feminister (og deres modstandere) og har de samme emner på dagsordenen.


Jyllands-posten

d. 26. apr. 2018

af

af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 26. apr. 2018


Kristeligt dagblad

d. 21. mar. 2018

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 21. mar. 2018