Gå til indholdMin uimodståelige mand : vi er alle mandschauvinister


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

223 sider

Udgivet

2018

genre/form

bibliografiOriginaludgave

2018


Beskrivelse


En personlig beretning om den manglende ligestilling i Danmark. En ulighed der ifølge forfatteren bunder i kønsstereotyper og en ubevidst favorisering af mænd


Anmeldelser (4)


13. apr. 2018

Bog om den manglende ligestilling i Danmark med udgangspunkt i overvurdering af drenge/mænd og undervurdering af piger/kvinder. For voksne med interesse i samfundsdebat og ligestilling.

Forfatteren begyndte på denne bog, da hun tog en test, der viste, at hun er mandschauvinist. Bogen er en undersøgelse af, hvor meget vi ubevidst behandler de to køn forskelligt. Den beskriver og debatterer kvinders underrepræsentation i virksomheder, medier, forskning, IT, billedkunst, film, musik m.m. Der indgår også kapitler med mænds problemer i samfundet og en overordnet tese om, at vi vil få større rigdom på jorden, hvis kvinder var ligestillede. Bogen slutter med en personlig hyldest til forfatterens uimodståelige mænd (far, ægtefælle og søn).

Bogen er skrevet i en diskuterende form med meget research og brug af forskere inden for et væld af emner. Der er en personlig vinkel, og forfatteren bruger sig selv som eksempel. Bogen er velskrevet og har mange interessante pointer. Man kan sagtens læse et kapitel for sig selv som en art essay, da forfatteren behandler emnet fra forskellige vinkler. Der er en stor respekt for manden og et forsøg på at gøre de, der hader ligestillingsdebatten interesserede. Brugen af den personlige vinkel er velafbalanceret lige indtil hyldesten til sidst. Denne bog vil forhåbentligt få stor medieopmærksomhed.

Håndbog for feminister (og deres modstandere)


Myter om magten


og Myter om magten har de samme emner på dagsordenenHåndbog for feminister (og deres modstandere) og har de samme emner på dagsordenenHåndbog for feminister (og deres modstandere) og Myter om magten har de samme emner på dagsordenen.

Lektørudtalelse

Af

Inger Nygaard Kaad

P [online]

Af

Rikke Pristed

2018-08-16

Jyllands-posten

Af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 26. apr. 2018

Kristeligt dagblad

Af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 21. mar. 2018


Informationer og udgaver

Bog

2018

Lydbog (cd-mp3)

2018

Lydbog (net)

2018

Ebog

2018

Punktskrift

2018