Gå til indholdMin mors hemmeligheder


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

425 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2019


Anmeldelser (2)


24. maj. 2019

Addies mor, Elizabeth, har været død et år, da Phoebe dukker op og påstår, at hun er Addies tvillingesøster. Kan det passe? Hvad skete der egentligt den sommer i 1958, hvor Elizabeth blev sendt på landet? En gribende skæbne- og familieroman for læsere som søger underholdning, der bygger på historiske realiteter.

Romanen er fortalt i to spor. Et nutidigt spor om Addie og Phoebes liv som 40-årige singler i London. De finder sammen og undersøger, hvad der skete ved deres fødsel. Det andet spor er 17-årige Elizabeths dagbogsoptegnelser fra 1958 og frem. Hendes mor er dødeligt syg, og hun sender Elizabeth til en venindes landsted. Her oplever Elizabeth livsglæde og den første forelskelse. Det er tyske Nikola Scotts debutroman og den første på dansk. Hun har efterfølgende skrevet endnu en roman.

Efter en noget stiv og klichéfyldt indledning fænger handlingen, og hyppige skift mellem de to spor giver en god fremdrift. I et lille fint efterord redegøres for forfatterens ønske om at oplyse om den historiske udvikling af kvinders ret til frihed og til at bestemme over egen krop samt adoptionsrettigheder, og det er fint formidlet i den realistiske fortælling.

En fjern hvisken


af Kate Morton handler også om tvillinger og opklaring af familiehemmeligheder, mens Lucinda Rileys "De syv søstre-serien" handler om adoption og om at finde sit ophav. Læsere af Jojo Moyes og Kimberley Freeman vil også synes om denneEn fjern hvisken af Kate Morton handler også om tvillinger og opklaring af familiehemmeligheder, mens Lucinda Rileys "De syv søstre-serien" handler om adoption og om at finde sit ophav. Læsere af Jojo Moyes og Kimberley Freeman vil også synes om denne.

Lektørudtalelse

Af

Birgit Sloth

Litteratursiden.dk [online]

Af

Lene Jensen (f. 1964-04-15)

2019-08-09


Informationer og udgaver

Bog

2020

Bog

2019

Lydbog (cd-mp3)

2019

Lydbog (net)

2019

Ebog

2019