Gå til indholdMin mor : døtre fortæller om livet med deres mødre


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

174 sider: ill.

Udgivet

2007

Originaludgave

2007


Beskrivelse


Om livet med mødrene Lilli Gyldenkilde, Merethe Stagetorn, Helle Allpass, Herdis Møllehave, Bente Teilmann og Hanne Ellemann-Jensen


Anmeldelser (4)


1. jan. 1970

Bogen byder på en række lettilgængelige, små livshistorier, der udforsker mor-datter-forholdet i de kendtes kredse, og som derfor vil have bred appel.

I en række åbenhjertige interviews fortæller 6 kvinder, midt i livet med egne børn, om deres specielle forhold til deres mere eller mindre kendte mødre, med enkelte tråde bagud til bedstemødrene. Det er blevet til smukke kærlighedserklæringer til 6 enestående mødre. Trods de meget forskellige hjem med vidt forskellige værdier tegner der sig et generelt billede af stærke, arbejdsomme mødre, positive, opbakkende, rummelige og ubetinget kærlige med en evne til at indgyde døtrene selvtillid. Det fremgår tydeligt, at døtre og mødre er knyttet sammen med meget stærke bånd. Mødrenes påvirkning ses klart i døtrenes liv, men døtrene er samtidig meget bevidste om, på hvilke punkter de adskiller sig fra mødrene. Afslutningsvis give psykiater og kvindeforsker Birgit Petersson en kortfattet beskrivelse af de mekanismer, der kendetegner mor-datter-relationen.

En helt anden indfaldsvinkel har vi i Deborah Tannens Skal du ha' det på?, 2007, der giver en solid, faglig beskrivelse af mor-datter-forholdet.

En underholdende og undertiden ganske bevægende interviewbog, hvor mor-datter-relationen beskrives personligt og ubesværet, og hvor man samtidig får et lille indblik i de kendtes verden.

Lektørudtalelse

Af

Jytte Kjær Schou

Weekendavisen

Af

Leonora Christina Skov

d. 16. nov. 2007

Jyllands-posten

Af

Lone Nørgaard

d. 4. jan. 2008

Kristeligt dagblad

Af

Doris Ottesen

d. 3. nov. 2007


Informationer og udgaver

Ebog

2017

Bog

2007