Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Min lange rejse hjem


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

269 sider: ill.

Udgivet

2009

Ophav

Ole Thestrup(forfatter, (hovedansvarlig))

Jakob Bergmann Moll(redaktør)
Genre og formerindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Skuespilleren Ole Thestrup (f. 1948) beretter om sit liv med fortabelse og håb - i kærligheden, kunsten og troen på det gode i mennesket. Selv om alkoholen nær tog livet af ham, fandt han modet til at gå på scenen igen, og han vandt en helt ny generation af fans på biograflærredet


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2009

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 15. okt. 2009

Til biografilæsere om kendte mennesker, men også oplagt til tidligere misbrugere eller pårørende.

Ole Thestrup blev kendt i det ganske danske land, da han i 1998 fik et passagerfly til at nødlande og få ham i brummen, fordi han havde teet sig tosset i en brandert ombord. I denne bog fortæller han om et årelangt misbrug af sprut og piller, om forliste ægteskaber og de to døtre, som han svigtede, om ødelagte relationer og en karriere i ruiner. Hans barndom var ellers tryg og lykkelig, han var tidligt optaget af musik og blev en dygtig musiker. Men optræden, fest og for meget sprut blev tidligt en del af hans liv. Det accelererede, da han var elev ved Århus Teater, og præstationsangsten sneg sig ind på ham. Og så slingrede han ellers derudaf gennem liv og karriere, indtil han nåede nulpunktet, blev tørlagt og kom flot igen, både privat og på de skrå brædder. Og ja! Undervejs tænker man Tag Dig Sammen og Bliv Dog Voksen. Men her viser bogens store styrke sig. For Thestrup kommer hverken med dårlige undskyldninger eller fordømmelser. Til gengæld fortæller han klogt om angst og hul i sjælen. Som bonus er bogen godt skrevet, mange steder morsom, især når den fortæller fra hans barndom og fra karrieren som skuespiller.

Andre kendte danskere, der har skrevet biografier om deres alkoholmisbrug, er fx Allan Olsen, Ole Michelsen og Niels "Noller" Olsen.

Velskrevet biografi, som både underholder og gør en klogere på alkoholisme. Kan få mange læsere, på linje med de biografier, som er nævnt ovenfor.


Information

d. 13. okt. 2009

af

af

Kristen Bjørnkjær

d. 13. okt. 2009Informationer og udgaver

2009

Bog

Ole Thestrup

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave

2009

Ebog

Ole Thestrup

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave, 1. oplag

2011

Lydbog (net)

indlæser: Niels Vigild

Lindhardt og Ringhof

2010

Lydbog (net)

indlæser: Niels Vigild

Nota