Gå til indholdMin kemokvinde : dagbogsdigte fra en pårørende


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

106 sider

Udgivet

2018

genre/form

digteOriginaludgave

2018


Beskrivelse


Digte, hvor Thorstein Thomsen i dagbogsform beretter om at være pårørende til en kræftsyg kone


Anmeldelser (1)


16. apr. 2018

Hvordan er det at være gift med en kræftsyg kvinde? Det skriver Thorstein Thomsen inderligt om i disse ukunstlede dagsbogsdigte, der giver trøst og håb til alle læsere.

"MAGTESLØSHED // Allerede på anden dagen / hvor du lå og våndede dig / med en helvedesdyb kvalme, / stod jeg dér på den anden side // af sofabordet og indså, / at magtesløshed er / en del af at være det, / de kalder pårørende. // mandag 26.6" I en række dagbogsdigte - alle med titel og dato - der blev til, mens forfatterens kone var i kemobehandling mod brystkræft, fortælles om livet som pårørende: Om kampen mod magtesløsheden og døden, men også om hverdagens små mirakler, som giver livet mening for den kræftsyge og den pårørende.

Digtene er skrevet i et prosaisk, fortællende sprog, som ligger tæt på hverdagens. Stilen er ukunstlet og uprætentiøs. Det giver stærke billeder af døden og dens ubegribelighed - og de følelser de afsætter i mennesket. Thomsen laver en fin debut som digter ovenpå sit 120 bøger lange forfatterskab.

Dan Turèll perfektionerede den proasiske, ukunstlede stil i sine digte, fx i Vangede billeder


Personfølsomme oplysninger


. For flere dagbogsdigte om kampen mod kræft, anbefales Klaus Lynggaard suveræne Personfølsomme oplysningerDan Turèll perfektionerede den proasiske, ukunstlede stil i sine digte, fx i Vangede billeder. For flere dagbogsdigte om kampen mod kræft, anbefales Klaus Lynggaard suveræne Dan Turèll perfektionerede den proasiske, ukunstlede stil i sine digte, fx i Vangede billeder. For flere dagbogsdigte om kampen mod kræft, anbefales Klaus Lynggaard suveræne Personfølsomme oplysninger.

Lektørudtalelse

Af

Thomas Olesen


Informationer og udgaver

Bog

2018

Ebog

2018