Gå til indholdBøger / faglitteratur

Min historie : grundbog for forældre og plejeforældre


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

72 sider

Udgivet

2013

Målgruppe

til voksne

Undervisning

for plejeforældre, for forældre


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. maj. 2013

af

af

Else Lerche

d. 30. maj. 2013

Grundbogen henvender sig til voksne der har relation til plejebørn: forældre, plejeforældre og fagpersoner.

Materialet, hvortil også hører otte temahæfter henvendt til børn, er udarbejdet af Døgnplejeformidlingen for Børn og Unge i Nordsjælland og omhandler plejebørn. Grundbogen er til forældre, plejeforældre og fagpersoner. Den røde tråd i bogen er at møde barnet, hvor det befinder sig, at tage udgangspunkt i dets behov, at hjælpe det med at udtrykke følelser og tanker og at forældre og plejeforældre samarbejder, hvor det overhovedet er muligt. Der er bl.a. kapitler om at flytte i plejefamilie, om sorg, krise og længsel, om at høre til i to familier, om plejebarnets kontakt og samvær med forældrene og om hjemgivelse. Bogen, der har en velfungerende forside, er velskrevet. Satsen er stor og åben, layoutet indbydende. Emnet belyses enkelt og klart, ligesom anvisninger på handlemåder er lige til at gå til. En detaljeret indholdsfortegnelse gør, at det er let at bruge relevante dele af bogen. Bagsiden giver indtryk af det samlede materiale.

Materialet udkom første gang i 2007 uden at blive registret. Grundbogen supplerer Familieplejehåndbogen, 2009, der er mere omfattende og detaljeret.

Grundbogen er en velskrevet, enkel og brugbar bog for forældre, plejeforældre og fagfolk, der har med plejefamilier og anbringelse af børn at gøre, bl.a. fordi dens beskrivelser og anvisninger er enkle og praktiske. Hertil hører Arbejdsbogen, der anvendes i et fællesskab mellem voksen og barn, fra 5-10 år.Informationer og udgaver

2013

Bog

Vivi Nielsen (f. 1964-11-13)

Fabu-Fonden, 1. udgave