Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Min fars morder


Beskrivelse


Krimi. Finn Maguires stedfar er blevet myrdet og hvem er mere nærliggende at mistænke end hans ordblinde, narkodømte taber af en stedsøn. Snart er Finn omgivet af gangsteroverhovedet Guvernøren, den korrupte betjent Pendergrast og den spændende og eksotiske Zoe. Vil det lykkes ham at finde og fælde sin fars morder, når alle odds er imod ham?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2013

af

af

Christine Christensen

d. 20. nov. 2013

Til alle actionglade (af hankøn) der holder af krimier spækket med kampscener, en hårdtslående hovedperson og et bredt persongalleri af lyssky typer.

Forfatterens skønlitterære debut er en tempofyldt krimi for unge. Finn Maguires stedfar er blevet myrdet - slået i hovedet med den bronzestatue han for mange år siden fik som upcoming actor og selvom alt peger på det modsatte, er den absolut letteste at mistænke hans ordblinde, narkodømte taber af en stedsøn. Finn har kort sagt alle odds imod sig, og snart er han omgivet af gangsteroverhovedet Guvernøren, den korrupte betjent Pendergrast og den spændende og eksotiske Zoe. Finn får hænderne fulde i jagten på at finde og fælde sin fars morder, en opgave der kun bliver mere og mere indvinklet. Bogen er velskrevet og handlingen er i gang fra første side. Portrættet af den stædige og hårdtslående Finn fungerer og målgruppen vil nyde den filmiske actionprægede skrivestil.

Jacob Weinreichs serie om skorpionen har et mere realistisk dansk udgangspunkt, hvilket også gør sig gældende for Mats Wahls svenske krimier. Denne krimi adskiller sig fra de skandinaviske med sin sarkastiske tone og actionprægede handling og minder derfor mere om serier som Maximum ride eller Paladin profetien der dog begge har et overnaturligt element.

En underholdende og spændende krimi, der fungerer rigtig godt indenfor genrens præmisser. Tonen er sort og sarkastisk og portrættet af den teenageramte amatørbokser Finn er velskrevet og fængende. Anbefales.


Børn & bøger

Årg. 67, nr. 2 (2014)

af

af

Anette Grønholt Andersen

Årg. 67, nr. 2 (2014)