Gå til indholdMin far så engang en engel


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

238 sider

Udgivet

2007

genre/form

roman,

erindringerOriginaludgave

2007


Beskrivelse


Forfatteren (f. 1940) fortæller om sin opvækst i et indremissionsk landbohjem i Hemmet i Vestjylland i 1950'erne, med særlig vægt på skildringen af faderen og forholdet til ham, samt om moderen, sine søster og andre kvinders liv og skæbner i et indremissionsk samfund


Anmeldelser (2)


1. jan. 1970

Denne erindring og hjemstavnsskildring vil være genkendelig læsning for personer opvokset på landet i halvtredserne.

I erindringens form beskriver forfatteren sin opvækst på en hedegård med et fattigt og slidsomt liv i landsbyen Hemmet i Vestjylland. Hans forældre var stærkt religiøse og med i Indre Mission. Da E.C. kom i mellemskolen i Tarm, oplevede han den stærke kontrast mellem sit religiøse og strenge liv på landet og de mere velstillede bybørn. I skildringen er hovedtemaet hans stærke opgør med missionen, som han ingen sympati har for, men som har præget hele hans liv. Han er solidarisk med sin baggrund og giver et kærligt, forstående og personligt portræt af sine forældre og personer i dette miljø.

Bogen er en udvidet og revideret udgave af Under dine vingers skygge fra 1991 og De levendes land fra 1992. Han har sammenskrevet og koncentreret portrætterne af sine forældre med beskrivelser af sine vedvarende overvejelser om, hvad hans opvækst i det meget missionske miljø har betydet for hans egen religiøse opfattelse. Denne udgave kan derfor læses som en selvstændig selvbiografi.

Et kulturhistorisk billede af en tid og et miljø, som føles meget langt væk fra vores moderne tid anno 2007. En selvbiografi som dokumenterer, hvordan et landsbymiljø i Vestjylland domineret af Indre Mission kunne opleves før i tiden.

Lektørudtalelse

Af

Kirsten Katholm

Information

Af

Karen Syberg

d. 24. nov. 2007


Informationer og udgaver

Ebog

2010

Lydbog (cd)

2009

Bog

2007