Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Min cancer-klan : et bryst, to år og syv uundværlige venner


Beskrivelse


Rikke Kristine Nissen (f. 1966) kastes ud i sit livs krise, da hun får brystkræft. I erkendelse af at hun ikke kan klare det alene, samler hun syv kvinder omkring sig, som støtter hende igennem forløbet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2016

af

af

Laura Michelsen

d. 21. sep. 2016

Rikke kastes ud i sit livs krise, da hun får brystkræft. Inden længe har hun samlet syv kvinder omkring sig, som støtter hende igennem forløbet. Bogen er en hyldest til cancer-klanen og til fællesskabet i det hele taget. Inspiration til alle kriseramte.

Vi følger Rikke fra hun opdager en knude i sit bryst, gennem angst, biopsi, diagnose, ventetid, operation, kemoterapi og mere angst til hun tre år efter er ude på den anden side af sit behandlingsforløb. Hendes cancer-klan består af syv kvinder, hun tidligt i forløbet knytter til sig i erkendelse af, at hun ikke kan klare situationen alene. Igennem klanen sættes støtten i system og fordeles på flere hænder. Hvert kapitel afsluttes med et "Det kan du gøre" afsnit, der knytter sig til det netop behandlede aspekt af sygdomsforløbet. Igennem bogen interviewes fem af klanens medlemmer samt Rikkes sygeplejerske, psykolog og chef om, hvordan de oplevede at være en del af Rikkes netværk igennem krisen.

Meget inspirerende og velskrevet bog om et emne, der berører mange mennesker. Klan-konceptet kan overføres på mange forskellige livskriser, og bogen rækker således ud over brystkræft-målgruppen. Der er tale om relativt privilegerede og ressourcestærke mennesker, som nogle måske kan have svært ved at spejle sig i. Det til trods tror jeg, at de fleste vil kunne hente råd og støtte i Rikkes beretning.

Kan sammenlignes med Charlotte Bircows Kræft æde mig - nej!, der dog ikke har samme fokus på netværket som denne.