Gå til indholdBøger / faglitteratur / essays

Min besættelse : 50 års livtag med historien : essays 1965-2015


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

274 sider

Udgivet

2015

Ophav

Claus Bryld(forfatter)
Genre og formessays, bibliografi
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


20 essays fra 1965 til i dag og opdelt i 4 dele. Rummer Claus Brylds personlige og moralske dilemmaer (som søn af en nazist), kampen med at få adgang til statens arkiver fra besættelsen og retsopgøret, forholdet mellem erindring og historie, og besættelse og retsopgør set i et universelt perspektiv


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2015

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 29. apr. 2015

Historikeren Claus Bryld skildrer i essays sit forhold til Besættelsen. Af interesse for historikere og andre med interesse i besættelsestiden og det efterfølgende retsopgør.

Dr. phil. Claus Bryld har igennem mange år beskæftiget sig med Besættelsen. Både på det personlige plan, som søn af en nazist og som historiker. Bogens 20 essays spænder fra 1965 til i dag. Den er opdelt i 4 dele og rummer hans personlige og moralske dilemmaer, kampen med at få adgang til statens arkiver fra besættelsen og retsopgøret, forholdet mellem erindring og historie, og besættelse og retsopgør set i et universelt perspektiv. Bortset fra indledninger og et enkelt essay har de været offentliggjort i danske aviser og tidsskrifter.

En indsigtsfuld og reflekterende essaysamling som belyser mange problemstillinger af moralsk, historisk og forskningsmæssig art i relation til udforskningen af besættelsestidens historie. Et vigtigt bidrag til hvilken lære der kan drages af besættelsen.

Forfatteren har i andre bøger skildret nærværende bogs temaer. I erindringsskitserne Hvilken befrielseHistorie og offentlighed


Kampen om historien


skildrer forfatteren sine personlige omkostninger og dilemmaer. Kampen om adgang til arkiverne er behandlet i Historie og offentlighed og historieskrivningens tradition er beskrevet i Kampen om historienForfatteren har i andre bøger skildret nærværende bogs temaer. I erindringsskitserne Hvilken befrielse skildrer forfatteren sine personlige omkostninger og dilemmaer. Kampen om adgang til arkiverne er behandlet i og historieskrivningens tradition er beskrevet i Kampen om historienForfatteren har i andre bøger skildret nærværende bogs temaer. I erindringsskitserne Hvilken befrielse skildrer forfatteren sine personlige omkostninger og dilemmaer. Kampen om adgang til arkiverne er behandlet i Historie og offentlighed og historieskrivningens tradition er beskrevet i .


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 207 (2015)

af

af

Lars Henriksen

Nr. 207 (2015)


Politiken

d. 17. maj. 2015

af

af

Bettina Heltberg

d. 17. maj. 2015


Information

d. 29. okt. 2015

af

af

Joachim Lund

d. 29. okt. 2015


Social kritik

Årg. 27, nr. 143 (2015)

af

af

Morten Thing

Årg. 27, nr. 143 (2015)Informationer og udgaver

2015

Bog

Claus Bryld

Roskilde Universitetsforlag, 1. udgave

2015

Ebog

Claus Bryld

Samfundslitteratur, 1. udgave