Gå til indholdMin barndom i 50'erne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

198 sider: ill.

Udgivet

2016

Originaludgave

2015


Anmeldelser (1)


15. okt. 2015

Kendte danskere fortæller levende om deres barndom i 1950'erne med mælkemand, koksspand og leg uden voksenovervågning.

12 kendte danskere, skuespillere, forfattere, politikere, fortæller om deres opvækst i 1950'ernes Danmark. Fra Samuel Rachlin hører vi også om barndommens første år i Sibirien, inden familien fik lov at komme tilbage til Danmark og bosatte sig i Rødovre. Fortællingerne kommer fra alle dele af landet og kredser især om hverdagen med de ting og måder, der var almindelige dengang. Mælkemand, koksfyring, hjemmegående husmødre, touperet hår, danseskoler, nøjsomhed og fokus på faste rammer. Gretelise Holms beretning skiller sig ud som en stemme fra et meget fattigt 1950'er hjem i et jysk landdistrikt. Alle beretninger er ledsaget af et sort hvid foto af fortælleren, og efter hvert kapitel følger et kort faktaafsnit om vedkommende.

De 12 vidnesbyrd fra 1950'erne giver tilsammen et nuanceret billede af en periode, der ofte bliver beskrevet lidt stereotypt som i "Far til fire" filmene. Især Leif Davidsen fortæller levende og sanseligt om opvæksten i Bogense, så man næsten kan mærke duften fra storvasken i gruekedlen. Alle fortællingerne er skrevet i et lydefrit og lettilgængeligt sprog, der kan læses af alle. Bogen egner sig godt til oplæsning.

En lignende bog er 1950'erne


fra 2012, der også har bidrag fra forskellige forfattere men med lidt mere vægt på Danmarkshistorie fremfor personlige erindringerEn lignende bog er 1950'erne fra 2012, der også har bidrag fra forskellige forfattere men med lidt mere vægt på Danmarkshistorie fremfor personlige erindringer.

Lektørudtalelse

Af

Laura Michelsen


Informationer og udgaver

Bog

2016

Bog

2015

Bog stor skrift

2016

Lydbog (net)

2015

Ebog

2015