Bøger / faglitteratur / interviews

Min amerikanske drøm : på jagt efter stjernerne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
271 sider: ill.
Udgivet
2008
Ophav
Genre og form
interviews

Beskrivelse


Journalisten Martin Krasnik ( f. 1971) interviewer markante amerikanske personligheder som Philip Roth, Erica Jong og Jonathan Franzen om bl.a. sex, magt, litteratur og politik og supplerer med personlige kommentarer.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2008

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 8. okt. 2008

Bogen er for alle, der interesserer sig for aktuel politik, amerikansk samfundsforhold, kendte forfattere og litterær/kulturel debat. Bogen har fået en del presseopmærksomhed og formidles godt af et velkomponeret omslag.

Forfatteren er journalist, kendt fra flere førende medier. Denne samling artikler er et forsøg på at indkredse den amerikanske drøm, set med væsentlige amerikanske forfatteres øjne. Det er blevet til en livlig samling interviews med markante personligheder, og hvor forfatteren heller ikke holder sig tilbage med kommentarer og personlige afsløringer. Bogen kommer godt rundt om nøgleord som sex, magt, litteratur og politik. Der skrives i et ligefremt sprog hvor man følger forfatteren rundt på rejsen, der fx gør ham klogere på S. Rushdies syn på de danske muhammedtegninger, den ældre Erica Jongs forhold til sex eller hvordan Tom Wolfe og Michael Cunningham betragter det at være forfatter. De enkelte interviews flettes sammen med forfatterens personlige kommentarer, og dette tilsammen med de mange begavede og interessante menneskers betragtninger giver bogen lethed og et strejf af humor.

Forfatteren har tidligere haft succes med interviewbogen De retfærdige, 2005 fra en rundrejse i Mellemøsten. Artiklerne fra den nye bog har været bragt i kortere versioner i Weekendavisen. Kan supplere de aktuelle titler, der knytter an til det amerikanske præsidentvalg.

Aktuel, underholdende interviewbog med vigtige amerikanske forfatteres syn på bl.a. politik, magt og sex, iflettet forfatterens personlige kommentarer.


Jyllands-posten

d. 10. okt. 2008

af

af

Jakob Levinsen

d. 10. okt. 2008


Weekendavisen

d. 10. okt. 2008

af

af

Niels Lillelund

d. 10. okt. 2008


Kristeligt dagblad

d. 24. okt. 2008

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 24. okt. 2008


Politiken

d. 15. okt. 2008

af

af

Lasse Horne Kjældgaard

d. 15. okt. 2008


Information

d. 24. okt. 2008

af

af

Kristen Bjørnkjær

d. 24. okt. 2008