Gå til indholdMin amerikanske barndom


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

201 sider: ill.

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Den amerikanske historieprofessor Brian Patrick McGuire (f. 1946) emigrerede til Danmark i 1971. Her fortæller han om sine forskellige personlige barndomsoplevelser fra USA i 1950'erne


Anmeldelser (3)


12. apr. 2016

Den dansk-amerikanske historieprofessor fortæller sin barndomserindringer fra USA i 1950'erne. For biografilæsere og andre med interesse for barndomsfortællinger.

Brian McGuire emigrerede til Danmark i 1971 og fungerede til 2011 som professor i middelalderhistorie på Roskilde Universitet. Her fortæller han sine barndomserindringer fra USA. Han er født på Hawaii i 1946 og familien flyttede til fastlandet i 1949. Bogen er mest småfortællinger med forskellige barndomsoplevelser frem til 1960'erne iblandet enkelte inddragelser fra begivenheder i det omgivende samfund som fx kommunistforskrækkelsen i datidens USA og raceproblematikken.

McGuire har skrevet en personlig erindringsbog fra en del af sin amerikanske barndom. Ikke en bog med ekstraordinære begivenheder, men fortællinger fra en hovedsagelig sorgløs barndom, som svarer til mange andre børns oplevelser, dog her set på en amerikansk baggrund.

McGuire har skrevet flere bøger med afsæt i sit fag, senest Det kristne Europas fødsel


Bedstefar, fik du tit røvfuld?


. Nærværende erindringer ligger på linje med den række af barndomserindringer, der foreligger fra både kendte og ukendte, som fx Bedstefar, fik du tit røvfuld?McGuire har skrevet flere bøger med afsæt i sit fag, senest Det kristne Europas fødsel. Nærværende erindringer ligger på linje med den række af barndomserindringer, der foreligger fra både kendte og ukendte, som fx McGuire har skrevet flere bøger med afsæt i sit fag, senest Det kristne Europas fødsel. Nærværende erindringer ligger på linje med den række af barndomserindringer, der foreligger fra både kendte og ukendte, som fx Bedstefar, fik du tit røvfuld?.

Lektørudtalelse

Af

Bent Birk Kristensen

Kristeligt dagblad

Af

Kristian Østergaard

d. 6. aug. 2016

Weekendavisen

Af

Birte Weiss

d. 5. aug. 2016


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2017

Lydbog (cd-mp3)

2017

Bog

2016