Bøger / skønlitteratur / roman

Mikaël


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En berømt ældre maler har en plejesøn, Mikaël, som han har elsket, siden de mødtes. En russisk fyrstinde trænger sig ind på Mikaël, og maleren lider alle skinsygens kvaler.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Torben Wendelboe

2008

Værket henvender sig til alle med interesse for Herman Bangs forfatterskab og med interesse for dansk teaterhistorie.

En førsteudgave af et stort værk af Herman Bang små hundrede år efter hans død må siges at være meget usædvanligt. Men det er, hvad De Bangske Morgenmænd her præsenterer i form af et gemt og glemt manuskript fra arkiverne. Manuskriptet er Herman Bangs og Sven Langes fælles dramatisering af Bangs roman Mikaël, 1904, foretaget 1910, antaget til opførelse på Det Kgl. Teater - og glemt, formentlig pga. Bangs død kort efter. Udgivelsen er dobbelt spændende ved ikke blot at være tekstkritisk men også ved at gå ned i romanen og vise, hvordan forholdet er mellem forlæg og dramatisering, hvor scener stryges, skifter plads og ikke mindst strammes op til det dramatisk-sceniske udtryk, der jo også i romanerne er Bangs mesterskab. Romanens homoseksuelle tematik mellem mester og protegé bliver lidt utydeligt i dramatiseringen, der imidlertid flot pointerer hengivenhed, brud og bedrag.

De Bangske Morgenmænd har tidl. stået for bl.a. udgivelser af såvel Bangs noveller, 2006, som Stoppet i farten, 2007, om Bang som karikatur-offer, en prisværdig indsats.

Udgivelsen er en gave til alle med oprigtig interesse for en af vore allerstørste prosaister, og den viser, hvordan Bang - og Lange - med stor sans for det sceniske skaber forlægget om til drama.


litteratursiden.dk

d. 30. juli 2003

af

af

Birgitte Tindbæk

d. 30. juli 2003

Antydningens kunst er stærk og stærkt virkende!! Det er denne bog beviset på. Det er simpelthen den mest lidenskabelige kærlighedshistorie, jeg til dato har læst. Den emmer af seksualitet og jalousi, ...


Jyllands-posten

d. 29. jan. 2008

af

af

Jakob Levinsen

d. 29. jan. 2008


Berlingske aftenavis

d. 27. sep. 1967

af

af

Henrik Neiiendam

d. 27. sep. 1967


Politiken

d. 23. sep. 1967

af

af

Bent Mohn

d. 23. sep. 1967