Gå til indholdBøger / faglitteratur / opskrifter

Migrænekuren : find din personlige basiskost, som ikke giver migræne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

167 sider: ill. farver

Udgivet

2018

Ophav

Kirsten Husum (f. 1962)(forfatter, illustrator)

Helle Torpegaard(forfatter)

Signe Ebbesen(diverse)
Genre og formopskrifter, kogebøger
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for migrænepatienter


Beskrivelse


Om hvordan man kan finde ud af, om migræneanfald hænger sammen med den mad, der indtages. Indeholder lister over tilladte fødevarer og en 30 dages kur for migrænikere


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. sep. 2018

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 20. sep. 2018

Lider du voldsomt af migræne, og vil du gerne finde ud af, om dine anfald hænger sammen med den mad, du spiser? Så er der hjælp at finde i denne bog, der bl.a. indeholder lister over tilladte fødevarer og en 30 dages kur for migrænikere.

Bogens forfattere er journalister med erfaring indenfor sundhedsjournalistik, og en af dem har selv lidt af voldsomme migræneanfald, men er nu anfaldsfri efter at have lagt sine madvaner om. Bogens indledende kapitler redegør for bogens idé og metode, beskriver migræne generelt, samt har afsnit om migræne hos børn, kosttilskud, medicin m.m. Her optræder også flere cases. Derefter følger lister over madvarer indenfor forskellige kategorier som kød og æg, mejeriprodukter, brød, morgensmadsprodukter m.m. Fødevarelisterne er delt op i farverne grøn, gul og rød alt efter om de må spises under kuren og følges op af en madplan til 30 dage. Sidste del af bogen indeholder opskrifter til kuren inddelt i afsnit med brød, frokost- og middagsretter, supper, salater og desserter. Illustreret med farvefotos. Bagerst referenceliste.

Migrænekuren er pædagogisk og let at gå til med farvekoder, lister over fødevarer, madplaner og opskrifter. Den videnskabelige del formidles fint.

Af bøger med samme målgruppe kan nævnes Mad - der ikke giver migræne, der udelukkende fokuserer på opskrifter i modsætning til denne bog, der også lægger også vægt på formidling af undersøgelser og forskning, samt en 30 dages kur.Informationer og udgaver

2018

Bog

Kirsten Husum (f. 1962)

Killes, 1. udgave