Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Mig er der heldigvis ingen der lægger mærke til


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

187 sider

Udgivet

2014

Ophav

Liv Marit Weberg(forfatter)

Anja Hitz(oversætter)
Genre og formroman

Beskrivelse


En 19 årig kvinde i Oslo fortæller med sort humor og nådesløs selvudlevering om, hvordan hun uden held forsøger at gribe fat i livet


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. feb. 2015

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 3. feb. 2015

Et hudløst selvportræt af bogens unge jeg-fortæller, som har svært ved at finde den plads i livet, som alle forventer af hende. En tankevækkende bog både for unge fra 15 år og voksne.

Vi følger den kvindelige hovedperson i lidt over et år i Oslo, hvortil hun er flyttet for at studere. Men hun kommer aldrig igang med noget som helst og gør faktisk alt for undgå at deltage i livet. Kæresten går det ikke med, ingen venner, intet socialt liv og dårlig kontakt med forældrene. Da pengene også stopper, er hun nødt til at finde et job, men her er hun også en katastrofe. Først da hun møder en lidt kikset fyr, løses der lidt op for hende og noget tyder på, at de måske finder en fremtid sammen i Nordnorge. Forfatteren er debutant.

Det er en speciel og næsten grotesk bog om en kvinde, som lider af social angst, men den er båret af sort og knastør humor, som gør den ret underholdende og hurtigt læst. Hovedpersonen er en underlig starut og bliver af forfatteren holdt ud i strakt arm, som om hun iagttager sig selv. Man forstår hende ikke helt, og der er visse løse og hurtige ender i bogen, men den er veloplagt skrevet og ganske interessant læsning. Fotoforsiden signalerer trist ungdomsroman, men jeg synes faktisk bogen har mere at sige yngre voksne.

Vi er ude i en pudsig blanding af Dette burde skrives i nutidKvinden flytter ind


Sult


, Kvinden flytter ind og noget SultVi er ude i en pudsig blanding af Dette burde skrives i nutid, og noget SultVi er ude i en pudsig blanding af Dette burde skrives i nutid, Kvinden flytter ind og noget .


Børn & bøger

Årg. 68, nr. 5 (2015)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 68, nr. 5 (2015)Informationer og udgaver

2014

Bog

Liv Marit Weberg

ABC Forlag, 1. udgave

2019

E-bog

Liv Marit Weberg

ABC, 3. udgave, ebog

2015

E-bog

Liv Marit Weberg

ABC, 2. udgave