Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Mig, "dem" og alle jer andre : livet med skizofreni


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

204 sider

Udgivet

2015

Ophav

Simon Buchholtz(redaktør)
Genre og formerindringer, sygehistorier
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Julie Sonne Vilstrup (f. 1982) beretter om sin mangeårige kamp med skizofreni, og om hvordan hun fandt tilbage til sig selv igen, efter at være blevet afsporet af sin egen psyke


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj. 2015

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 5. maj. 2015

Om hvordan det er at leve med sygdommen skizofreni. For læsere som lider af en eller anden form for skizofreni, eller som er i familie med nogen, der har diagnosen.

Julie Sonne Vilstrup er en ung kvinde, som i mange år har levet med 3 forskellige psykiatriske diagnoser: anorexi, skizotypi og skizofreni. Hun fortæller om sit liv, fra hun som helt ung følte sig forkert i forhold til sine jævnaldrende, og hvordan hun følte sig overvåget. Men da hun udviklede anorexi, oplevede hun for første gang at have styr på tingene. Hun har været gennem mange indlæggelser, behandlinger og samtaler, og i dag har hun lært at leve med sygdommen. Hun fortæller om hvordan sygdommen har gjort, at hun har lært sig selv at kende. Selv om det har været og stadig er hårdt, er det en viden, hun ikke vil være foruden. Forfatteren udgav i 2014 billedbogen Isbjørnen Frederik vil have en ven.

Julie Sonne Vilstrup er en kvinde, som er meget selvreflekterende. Hun fortæller meget ærligt og åbent om sit sygdomsforløb. Det virker stærkt, hvor hun fortæller om personer og ting, som hun kan se, men som andre ikke opfatter.

I HansKampen mod eksistensen


fortæller Charlotte Strandgaard om sin søns sygdomsforløb med skizofreni. Også Kampen mod eksistensen er en personlig historie om at leve med diagnosen skizofreniI Hans fortæller Charlotte Strandgaard om sin søns sygdomsforløb med skizofreni. Også er en personlig historie om at leve med diagnosen skizofreni.


Sygeplejersken

Årg. 115, nr. 14 (2015)

af

af

Sonja Bech

Årg. 115, nr. 14 (2015)Informationer og udgaver

2015

Bog

Julie Sonne Vilstrup

mellemgaard, 1. udgave

2015

E-bog

Julie Sonne Vilstrup

mellemgaard, 1. udgave