Gå til indholdBøger / skønlitteratur / digte

Midtby cool


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

112 sider

Udgivet

2018

Ophav

Morten Reimar(forfatter)
Genre og formdigte
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Digte om ikke nødvendigvis at skulle være så cool i smilets by, Aarhus


Indhold

  • Chet Baker

  • Bruncher den

  • Forår på Trøjborg

  • Aarhus blues

  • Lille Torv

  • 3. th.

  • Orker ikke

  • Undskyld udsigten

  • Tordenskjoldsgade blues

  • Sæsonen er slut


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. okt. 2018

af

af

Michelé Askja K Hvarregaard

d. 17. okt. 2018

Digte om ikke nødvendigvis at skulle være så cool i smilets by, Aarhus. For alle med hang til digte om storbyer med et bagvedliggende jazz-soundtrak og Dan Turèll-læsere.

Digtsamling om Morten Reimars to år i Aarhus, skrevet i en beatlyrisk stil. Digtene er en blanding af at være nysgerrig på den nye by man befinder sig i og på livet selv. Det er også en beskrivelse af at være ensom og forelsket.

Reimars digte er fine små by-fortællinger med masser af bevægelse, som kan læses af alle. Dog føles de en smule ufærdige og fungerer bedst, når de akkompagneres af lyd. Reimar har rødder i jazz-musikken og det bærer teksterne præg af med deres rytme. Digtene og deres rytme kommer altså først rigtigt til deres ret under Reimars oplæsninger til musik. Han gør det meget i oplæsningens kunst og har blandt andet optrådt på musik festivalen Northside, DR2, biblioteker, caféer og lyrikklubber og været på tourné med Frihavnen, med hvem han også har udgivet en spoken word EP.

Reimer har udover denne samling bl.a. skrevet Teenage jazzVi folder drømmens faner ud


Nike


Vangede billeder


, et godt udgangspunkt for læsning af "Midtby Cool". Strunge er altid aktuel i lyriksammenhænge se fx Vi folder drømmens faner ud. Desuden anbefales Nike af Caspar Eric, en af Reimars kollegaer i den nyere danske digtergeneration, og Vangede billeder som er erindringsbilleder fra Dan Turèlls ungdomReimer har udover denne samling bl.a. skrevet Teenage jazz, et godt udgangspunkt for læsning af "Midtby Cool". Strunge er altid aktuel i lyriksammenhænge se fx . Desuden anbefales Nike af Caspar Eric, en af Reimars kollegaer i den nyere danske digtergeneration, og Vangede billeder som er erindringsbilleder fra Dan Turèlls ungdomReimer har udover denne samling bl.a. skrevet Teenage jazz, et godt udgangspunkt for læsning af "Midtby Cool". Strunge er altid aktuel i lyriksammenhænge se fx Vi folder drømmens faner ud. Desuden anbefales af Caspar Eric, en af Reimars kollegaer i den nyere danske digtergeneration, og Vangede billeder som er erindringsbilleder fra Dan Turèlls ungdomReimer har udover denne samling bl.a. skrevet Teenage jazz, et godt udgangspunkt for læsning af "Midtby Cool". Strunge er altid aktuel i lyriksammenhænge se fx Vi folder drømmens faner ud. Desuden anbefales Nike af Caspar Eric, en af Reimars kollegaer i den nyere danske digtergeneration, og som er erindringsbilleder fra Dan Turèlls ungdom.Informationer og udgaver

2018

Bog

Morten Reimar

Morten Reimar, 1. udgave