Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Midnatsrosen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

555 sider

Udgivet

2016

Ophav

Lucinda Riley(forfatter)

Ulla Lauridsen(oversætter)
Genre og formroman, slægtsromaner, romaner

Beskrivelse


Indiske Anahita får i 1911 mulighed for at komme på kostskole i England og forelsker sig i en arving til et gods. Hundrede år senere rejser hendes oldebarn Ari til England for at forske i hvad der skete med Anahitas søn


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj. 2015

af

af

Birgit Sloth

d. 22. maj. 2015

Slægtshistorie om fattige, indiske Anahita, der i 1911 kommer til England og forelsker sig i en arving til et gods. Læs historien om Anahitas oldebarn, der hundrede år senere kommer til godset for at finde sandheden om slægten, hvis du holder af romantiske, historiske dramaer.

Indiske Anahita er veninde med prinsesse Indira og bor i paladset. Da Indira skal på kostskole i England kommer Anahita med, og hun får derved en uddannelse. Anahita har arvet sin mors evner som healer og begynder på en uddannelse til sygeplejerske. Hun forelsker sig i Donald, der er arving til godset Asbury Hall. Hundrede år senere ankommer Anahitas oldebarn Ari til dette gods for at undersøge, hvad der skete med Anahitas søn. På godset møder Ari den smukke amerikanske skuespiller Rebecca. Historien springer i tid mellem 1910-1920 og 2011, og den er til dels fortalt som Anahitas nedskrevne historie til den forsvundne søn.

Romanen er omfangsrig og virker noget langtrukken, selv om den er godt skruet sammen med spændingspunkter og overraskelser undervejs. Det eksotiske miljø i Indien bliver på overfladen, mens det engelske overklasseliv er beskrevet mere indlevende. Sproget er klichefyldt og gør personerne temmelig trivielle.

I alle forfatterens romaner, senest Lavendelhaven, handler det om at søge sin familiehistorie og finde kærligheden. Kate Morton og Marcia Willett skriver lignende romantiske slægtsromaner.


Litteratursiden.dk [online]

d. 18. jun. 2015

af

af

Anne Juul Andersen

d. 18. jun. 2015Informationer og udgaver

2016

Bog

Lucinda Riley

Cicero, 2. udgave

2015

Bog

Lucinda Riley

Cicero, 1. udgave

2015

Bog

Lucinda Riley

Gyldendals Bogklubber, 1. bogklubudgave

2016

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Maria Stokholm

Rosinante, 1. lydbogsudgave

2015

E-bog

Lucinda Riley

Rosinante, 1. eBogs-udgave

2018

Lydbog (online)

indlæser: Maria Stokholm

Nota

2016

Lydbog (online)

indlæser: Maria Stokholm

Cicero

2019

Punktskrift

Lucinda Riley

Nota