Gå til indholdBøger / faglitteratur / kogebøger

Middag med familie og venner


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

255 sider: ill. i farver (1 dvd-video) ; 28 cm

Udgivet

2007

Genre og formkogebøger
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lone Krøgh

2007

Tv-kokke er et populært folkefærd og deres kogebøger ligeså. Den engelske stjerne- og tv-kok Gordon Ramsay (født 1967) udgiver her sin tredje kogebog på dansk, og til den vil der der utvivlsomt være lige så mange lånere som til de foregående.

I denne kogebog slår Ramsay til lyd for at genindføre familiemiddagen som socialt samlingspunkt, hvor familie og venner kan mødes over et godt måltid. Og det er i sandhed god mad, han præsenterer i denne kogebog! Der er 25 menuforslag bestående af forret, hovedret med diverse tilbehør samt dessert. Der bruges rigtig gode råvarer hele vejen igennem og ikke mange nemme løsninger. Menuerne er elegant sammensat efter årstid eller tema, men kan naturligvis kombineres på kryds og tværs. Til hver menu hører en udførlig oversigt over tidsforbrug, og fremgangsmåden til de enkelte retter beskrives nærmest i talesprog. På den medfølgende dvd fremstiller den scenevante og charmerende Ramsay en af menuerne, og har man først set den, kan man næsten høre hans hurtige talestrøm for sig gennem hele bogen. Fine farvefotografier af alle retter og en moderne og sprælsk opsætning af selve opskrifterne.

På dansk har Ramsay i 2006 udgivet de formidable kogebøger Gør det nemt og Himmelsk nemt.

Dejlig og inspirerende kogebog for vante køkkenskrivere, der har mod på store, lidt anderledes og alligevel relativt enkle menuer, hvor der kun bruges de ypperligste råvarer. Ramsays restauranter får Michelin-stjerner, og også hans kogebøger er i særklasse gode.


Berlingske tidende

d. 20. okt. 2007

af

af

Søren Frank

d. 20. okt. 2007


Politiken

d. 27. okt. 2007

af

af

Ebbe Mørk

d. 27. okt. 2007Informationer og udgaver

2007

Bog

Gordon Ramsay

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave