Gå til indholdMichael Jackson : biografien 1958-2009


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

656 sider, tavler (nogle i farver)

Udgivet

2009

genre/form

biografierOriginaludgave

2009


Beskrivelse


Journalisten J. Randy Taraborrelli har kendt Michael Jackson (1958-2009) siden de begge var teenagere. Her fortæller han om Michaels liv med både op- og nedture


Anmeldelser (2)


16. nov. 2009

Som mammut-tyk biografi mest for de dedikerede Michael Jackson-fans, men med et væld af fakta-oplysninger velegnet også til alle nysgerrige og til en skoleopgave.

Indbydende grundig biografi om Michael Jackson, der er kommet i reviderede udgaver flere gange siden den oprindeligt udkom i 1991, nu for første gang på dansk i en udgave, der naturligvis er opdateret med Jacksons tragiske død. Om det er den ultimative biografi om MJ vil tiden vise, der kommer forventeligt flere i fremtiden, men den er skrevet af en forfatter, som har været tæt på både MJ, hans familie og nøglepersoner, i mange interviews, og gennem en unik research over mere end 30 år. Eller rettere så tæt på som det er muligt at være på et menneske og fænomen som MJ, der allerede som barn har svært ved at omgås det bogen flere steder kalder "almindelige mennesker". Og det er ikke så underligt, når man læser om hans barndom og opvækst som barnestjernen med den underligt voksne guldstemme. At det bestemt ikke kun var dans på roser, eller i dette tilfælde, nogen nem "Moon-walk" lægger biografien bestemt ikke skjul på. Biografien balancerer mellem at være underholdende, i bestemt berettiget beundring af et unikt talent, og samtidig kritisk menneskeligt forsøge at forklare, hvordan en på overfladen stjernebestøvet karriere ender så trist.

Af de nyere bøger om MJ er denne aktuelt bedste bud på en biografi, der dækker hele livsforløbet.

Underholdende, kærligt og kritisk skarpt portræt af Jackson. Bør stå på de fleste hylder.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Musikeren

Af

Stinne Lender

2010, nr. 2


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2011

Lydbog (net)

2010

Lydbog (cd)

2010

Bog

2009