Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Metusalemgenet : krimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

504 sider

Udgivet

2012

Ophav

Michael Lycke(forfatter)
Genre og formroman, spænding
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2012


Beskrivelse


Videnskabsjournalisten Noah Safran er i Paris for at indsamle ny viden om livsforlængende genteknologi. Han får færten af en yderst kontroversiel hemmelighed, der har forbindelse til mord, menneskeofringer, barnebortførelser og sågar hans egen afdøde datter. Han får hjælp af veninderne Maggie og Isabel og af sit eget alter ego, Katarina


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2012

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 8. mar. 2012

Nyt navn på spændingshylden med noget forfriskende nyt at byde på i forhold til de fleste skandinaviske krimi/spændingsromaner. Særdeles underholdende, letlæst og interessant.

Børnebogsforfatter debuterer for voksne med en spændingsroman, der overrasker positivt med en sympatisk, sammensat hovedperson med en traumatisk fortid, og et interessant plot. Noah Safran er videnskabsjournalist og lejlighedsvis transvestit. Han tager til kongres i Paris for at samle stof om genteknologi og muligheder for evigt liv. En forsker dør, der sker kultisk menneskeofring i Tyskland, og en lille roma-pige bliver bortført. Mens Noah undersøger mystikken i samarbejde med 2 veninder, bliver han forfulgt, og hans afdøde datter optræder pludselig som en del af gåden. Man vender bare side efter side i åndeløs spænding, personerne er nuancerede og miljøbeskrivelsen glimrende. Læsevenligt tryk, god forside.

Genrens velkendte makkerpar mand/kvinde er her samlet i en person, idet Noah er transvestit. Underholdende skrivestil som hos Coben, Koontz og King, og med troværdige, sammensatte personer. En efterfølger skulle være under arbejde.

Topunderholdende dansk spændingsdebut om videnskabsjournalisten Noah Safran, der under en opgave i Paris om at indsamle forskningsresultater om livsforlængende genteknologi bliver involveret i en hidsig jagt på den hemmelige viden. De uhyggelige begivenheder trækker tråde til hans egen traumatiske fortid. Efterspørgsel må forventes på denne letlæste, tempofyldte roman.


Litteratursiden.dk [online]

d. 6. jun. 2012

af

af

Jette Holst

d. 6. jun. 2012


Politiken

d. 24. mar. 2012

af

af

Helle Hellmann

d. 24. mar. 2012


Weekendavisen

d. 20. apr. 2012

af

af

Helle Broberg Nielsen

d. 20. apr. 2012


Kristeligt dagblad

d. 21. mar. 2012

af

af

Maria Sjøqvist

d. 21. mar. 2012Informationer og udgaver

2012

Bog

Michael Lycke

People's Press, 1. udgave

2012

Ebog

Michael Lycke

People'sPress, 1. udgave

2019

Lydbog (net)

indlæser: Emil J. Rørbye

People'sPress

2014

Lydbog (net)

indlæser: Emil J. Rørbye

Lindhardt og Ringhof

2012

Lydbog (net)

indlæser: Emil J. Rørbye

Nota

2014

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Emil J. Rørbye

Audioteket