Gå til indholdMette F. : statsminister


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

339 sider: ill.

Udgivet

2019

genre/form

biografierOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Historien om den socialdemokratiske formand og statsministerkandidat Mette Frederiksen (f. 1977), der som arbejderklasse i fjerde generation opfattes som personificeringen af den socialdemokratiske sjæl. Men giver det mening at tale om et klassisk Socialdemokrati, og hvad blev der af oprøret?


Anmeldelser (6)


20. okt. 2016

Portræt af Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen. Bogen kan læses bredt af alle, men især af dem med interesse for dansk politik.

Bogen lægger ud med et forord, hvori forfatterne, Burhøi og Winther forklarer, hvordan de har forsøgt at tegne et detaljeret og mangfoldigt billede af Mette Frederiksen. Med Anker Jørgensens begravelse som ramme, sætter prologen Mette Frederiksen i scene som Socialdemokratiets formand. Bogen starter med Mettes opvækst i Aalborg SØ i 1970'erne. Om hvordan hun gennem barndommen var fyldt med skarpe meninger, og hvordan hun kom ind i DSU som formand for Aalborg-afdelingen som 17-årig. Der gives et indblik i, hvordan andre politikere ser på hende, og hvordan hun rent politisk er gået fra at være meget ideologisk som ung, til hun som formand for Socialdemokratiet har fået slebet kanter og er blevet formet som toppolitiker. Der er fortællinger om hendes tid som hhv. beskæftigelsesminister og justitsminister. Hendes mærkesager, som eksempelvis forbud mod købesex, og nogle af de nedture, hun har oplevet, både som privatperson og politiker, belyses.

Velskrevet portræt, der gennem samtale med hovedpersonen og kilder, navngivne som unavngivne, formår at give et bredt og nuanceret syn på Mette Frederiksen.

Samtidig med denne bog udgives også Fra kronprinsesse til statsministerkandidat


, der ser på Mette Frederiksen som et samtidshistorisk fænomenSamtidig med denne bog udgives også Fra kronprinsesse til statsministerkandidat, der ser på Mette Frederiksen som et samtidshistorisk fænomen.

Lektørudtalelse

Af

Louise Urban Andersen

Berlingske tidende

Af

Niels Krause-Kjær

d. 25. okt. 2016

Jyllands-posten

Af

Jette Elbæk Maressa

d. 11. dec. 2016

Weekendavisen

Af

Arne Hardis

d. 28. okt. 2016

Information

Af

David Rehling

d. 27. okt. 2016

Danske kommuner

Af

Mads Brandsen

Årg. 47, nr. 32 (2016)


Informationer og udgaver

Bog

2019

Bog

2016

Lydbog (net)

2019

Lydbog (net)

2016

Ebog

2019

Ebog

2016

Lydbog (cd-mp3)

2016