Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Meteorjagten


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

470 sider: ill.

Udgivet

2019

Ophav

Jules Verne(forfatter)

Michel Verne(forfatter)

Lejf Rasmussen(oversætter)

George Roux(illustrator)

m.fl

Genre og formroman, science fiction
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Science fiction. Opdagelsen af et meteor af guld giver anledning til splid, da både Dean Forsyth og Sydney Hudelson vil have æren for at have opdaget den. Det forestående bryllup mellem Hudelsons datter og Forsyths nevø aflyses. Både familieforhold og verdensfreden er på spil


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2019

af

af

Martin Minka Jensen

d. 18. okt. 2019

Opdagelsen af et meteor af guld giver anledning til rivalisering og splid. Blanding af realisme og science fiction, sådan som Jules Verne er kendt for. For læsere af romaner inspireret af de teknologiske fremskridt i anden halvdel af 1800-tallet.

I den amerikanske by Whaston er to af byens borgere, Dean Forsyth og Sydney Hudelson, dybt optaget af astronomi. De opdager et meteor, der kredser om jorden og er af guld. Spørgsmålet om hvem af de to, der har opdaget meteoret, bliver til en indædt og hadsk rivalisering. Både pressen, lokalbefolkningen og professionelle videnskabsmænd blander sig og forværrer situationen. Det forestående bryllup mellem Hudelsons datter og Forsyths nevø aflyses. Samtidig med dette familiære drama er den franske original Zéphyrin Xirdal i færd med at få fingrene i meteoret. Familieforhold og selve verdensfreden er på spil. Historien er suppleret med illustrationer.

Et værk, der bør have plads blandt klassikere. Blikket for teknologien og videnskabens indflydelse på menneskets liv, på godt og ondt, er dybsindig. En sarkastisk og bidsk humor, ikke blottet for charme, gør sig gældende gennem handlingen. Jules Vernes tanker om fremtiden er interessante og vidner om en stor tiltro til, men også skepsis for, teknologien.

Denne tidlige blanding af sci-fi og realisme har givet Jules Verne klassikerstatus med værker som Rejsen til månen (Ved Torben Palsbo)En verdensomsejling under havet (Ved Maj Bylock)


og En verdensomsejling under havet (Ved Maj Bylock)Denne tidlige blanding af sci-fi og realisme har givet Jules Verne klassikerstatus med værker som Rejsen til månen (Ved Torben Palsbo) og .Informationer og udgaver

2019

Bog

Illustrator: George Roux

Det Poetiske Bureau, 1. udgave