Gå til indholdBøger / faglitteratur / vejledninger

Mestring af sorg : håndbog for efterladte og hjælpere


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

191 sider

Udgivet

2018

Ophav

Kari Dyregrov(forfatter)

Atle Dyregrov(forfatter)

Lone Østerlind(oversætter)
Genre og formvejledninger
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for efterladte


Beskrivelse


Beskrivelser og konkrete råd om mestring af sorg ved dødsfald. Gennem en række eksempler gives en forståelse af sorg og sorgreaktioner, hvordan man kan skelne mellem normal sorg og kompliceret sorg samt vejledning om hvordan netværket omkring den efterladte kan yde støtte


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. jul. 2018

af

af

Grethe Lorentzen

d. 18. jul. 2018

Om normal og kompliceret sorg ved dødsfald, råd om mestring af sorgen, og råd til de efterladte og efterladtes netværk om omsorg og støtte.

Bogen indleder med en beskrivelse af sorg og sorgreaktioner, som kan spænde fra fastlåst sorg til vrede. Den giver dernæst selvhjælpsmetoder i forbindelse med sorg, som fx at styre savnet, rituelle handlinger, og metoder til at standse påtrængende minder eller handlinger, en urolig krop, søvnløshed, vrede, ængstelse, og frygt. Samspillet mellem den efterladte og dennes sociale netværk, omsorg for børn, og hvornår professionel hjælp er påkrævet gives der også råd om. Omfattende litteraturliste. Forfatterne er bl.a. henholdsvis specialist i klinisk psykologi og forsker i efterladtes sorg.

God grundbog med enkle råd til de sørgende og deres netværk over et dødsfald i den nære familie. Den er baseret på forskning og forfatternes erfaringer med sørgende og sorggrupper. Den beskriver og giver også råd om sorg, der er kompliceret af traumatiske oplevelser i forbindelse med dødsfaldet. Bogen læses nok bedst af efterladte, når den første storm har lagt sig, og der er energi til forandring. God information om samspillet mellem de sørgende og netværket.

I SorgKompliceret sorg


fortæller Lise Trap hvordan et menneske i sorg bedst mødes og rummes af sine omgivelser. Kompliceret sorg beskriver det terapeutiske arbejde med sorg, der er kompliceret af fx depression eller angstI Sorg fortæller Lise Trap hvordan et menneske i sorg bedst mødes og rummes af sine omgivelser. beskriver det terapeutiske arbejde med sorg, der er kompliceret af fx depression eller angst.


Ugeskrift for læger [online]

d. 1. maj. 2019

af

af

Berit Enggaard Kaae

d. 1. maj. 2019


Sygeplejersken

Årg. 118, nr. 12 (2018)

af

af

Lisa Nørgaard Lauritsen

Årg. 118, nr. 12 (2018)Informationer og udgaver

2018

Bog

Kari Dyregrov

Dansk Psykologisk Forlag, 1. udgave

2018

Ebog

Kari Dyregrov

Dansk Psykologisk Forlag