Gå til indholdMere lys : digte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

137 sider

Udgivet

2019

genre/form

digteOriginaludgave

2019


Beskrivelse


Digte. Digtsamling som afspejler forfatterens vej fra ungdom til at blive ældre og følelsen af ikke længere at rumme samme styrke


Anmeldelser (5)


8. okt. 2019

Digtsamling med digte skrevet over en periode på 2 år. De afspejler forfatterens vej fra ungdom til at blive ældre og følelsen af ikke længere at rumme samme styrke. For læsere af eksistentielle digte.

Gennem fire kapitler beskrives Torben Munksgaards transformation fra ungt menneske til midaldrende. Kontrasten mellem ungdommens høje energi, spontanitet og udødelighedsfølelse på den ene side og den ældre persons eftertænksomhed og refleksioner om døden på den anden side, tegner den tematiske linje i bogen. I første kapitel "Gaderne" har alle digte titel efter københavnske gader. I andet kapitel, der bærer navnet "Nætterne" har hver enkelt digt titel efter klokkeslæt. Tredje kapitel "Dagene" er det datoer, og fjerde og sidste kapitel "Døden" bærer ingen titler. Digtene bliver længere og længere gennem digtsamlingen. For læsere af eksistentielle digte.

Digtsamlingen rummer en interessant tematik gennem de fire overordnede kapitler vedrørende livets styrke og skrøbelighed. I kraft af digtenes progression bliver de mere eftertænksomme og længere. Man får derfor blik for forfatterens rejse fra ungdom til at blive ældre, uden at digtsamlingen fremstår abrupt eller fragmenteret.

Torben Munksgaard har tidligere skrevet romaner med eksistentielle temaer, såsom Muren


Jeg sætter tingene på plads


. Af andre digtsamlinger om alder og erfaringer kan nævnes Jeg sætter tingene på pladsTorben Munksgaard har tidligere skrevet romaner med eksistentielle temaer, såsom Muren. Af andre digtsamlinger om alder og erfaringer kan nævnes Torben Munksgaard har tidligere skrevet romaner med eksistentielle temaer, såsom Muren. Af andre digtsamlinger om alder og erfaringer kan nævnes Jeg sætter tingene på plads.

Lektørudtalelse

Af

Martin Minka Jensen

Politiken

Af

Mikkel Krause Frantzen

d. 26. okt. 2019

Jyllands-posten

Af

Erik Svendsen (f. 1954)

d. 19. nov. 2019

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 29. nov. 2019

Information

Af

Erik Skyum-Nielsen

d. 15. nov. 2019


Informationer og udgaver

Ebog

2020

Bog

2019