Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Mere end veninder


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

274 sider

Udgivet

2016

Ophav

Line Lybecker(forfatter)

Amdi Silvestri(redaktør)
Genre og formroman, young adult
Målgruppe

til børn

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Anja går i gymnasiet, og er gode venner med Markus. Da Markus' kusine, Catherine, kommer på besøg fra USA, forelsker hun og Anja sig i hinanden. Men det er ikke let med et langdistanceforhold og en mor, der ikke bryder sig om lesbiske


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. jun. 2016

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 21. jun. 2016

Anja går i gymnasiet, hun har problemer med kærligheden og forældrene, men har heldigvis en god ven i Markus. For unge fra 13 år.

Anja prøver at komme sig ovenpå sin første forelskelse i Nicoline, der mest var sammen med Anja for sjov. Da Markus' kusine, Catherine, kommer på besøg, opstår en gensidig tiltrækning mellem Anja og Catherine. Problemet er bare at Catherine bor i USA, og det er svært med et langdistanceforhold, som Anja oven i købet skjuler for alle andre end Markus, da hun er bange for morens reaktion. Der er samtidig knas i familielivet, med forældrenes lurende skilsmisse.

Udmærket ungdomsroman med klassiske problemstillinger. Anja forsøger at jonglere forelskelse, skole og venskab, samtidig med at hun er ved at løsrive sig fra sine forældre. Nogle detaljer er ikke helt overbevisende, fx bruger de deres fulde navn på Skype, hvilket ikke er almindeligt blandt unge. Til gengæld er sprog og følelser godt ramt, og ligesådan er det lesbiske tema.

Selvom opgøret er mere stilfærdigt, er den et nutidigt bud på en serie som Liv og Alexander 1-3Du og jeg, Marie Curie


. Du og jeg, Marie Curie er en anden god roman om en pige, hvis seksualitet vågner i mødet med en anden pige. I denne bog er Anja sikker på sin seksualitet, den handler mere om mødet med kærligheden og forholdet til forældreneSelvom opgøret er mere stilfærdigt, er den et nutidigt bud på en serie som Liv og Alexander 1-3. er en anden god roman om en pige, hvis seksualitet vågner i mødet med en anden pige. I denne bog er Anja sikker på sin seksualitet, den handler mere om mødet med kærligheden og forholdet til forældrene.Informationer og udgaver

2016

Bog

Line Lybecker

Calibat, 1. udgave

2018

Ebog

Line Lybecker

Lybecker, 1. udgave

2020

Lydbog (net)

indlæser: Mathilde Eusebius

Storyside

2019

Lydbog (net)

indlæser: Kristine Lauritzen

Nota

2018

Punktskrift

Line Lybecker

Nota