Gå til indholdBøger / faglitteratur / biografier

Merckx : halvt menneske, halvt cykel


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

336 sider, tavler

Udgivet

2013

Ophav

Morten Andersen(oversætter)
Genre og formbiografier
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Beretningen om den belgiske cykelrytter Eddy Merckxs (f. 1945) karriere, som begyndte i 1960'erne. Merckx med kælenavnet Kannibalen tog blandt andet 5 Tour de France sejre samt 34 etapesejre i samme løb. I alt deltog Merckx i over 1800 løb, og præsterede at sejre, ikke mindre end 525 gange


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj. 2013

af

af

Lars Ovesen

d. 17. maj. 2013

Låneren der sætter pris på en god fortælling om en af tidens største cykelryttere, får med denne bog sin lyst stillet til fulde. Den specifikke fan af Eddy Merckx får ligeledes en særdeles god læseoplevelse.

Som forfatteren til denne bog selv skriver så er Eddy Merckx, indenfor cyklingen, hvad Muhammed Ali, er indenfor boksning, og det er ikke småting. Merckx begyndte sin karriere først i 1960'erne, og cementerede derefter, op igennem forløbet, sin position som nok verdens bedste cykelrytter. Han tog blandt andet 5 Tour de France sejre samt 34 etapesejre i samme løb. I alt deltog Merckx i over 1800 løb, og præsterede at sejre, ikke mindre end 525 gange. For ikke at nævne hans andre præsentationer. Bogen er kronologisk opbygget og tager sin begyndelse først i 1960'erne for derefter at arbejde sig igennem Merckx's imponerende karriere. Sproget er flydende og letlæst, og man mærker tydeligt, at forfatteren er en meget rutineret herre. Selve bogen er udgivet i en glimrende hardback kvalitet og indeholder enkelte fotos.

Der er skrevet mange bøger om cykelryttere, så for yderligere læsning, hvorfor ikke snuppe en dansker Riis fra 2010.

En imponerende bog, om en imponerende herre. Jeg tror bestemt ikke at det er en, der kommer til at samle støv på hylderne.


Weekendavisen

d. 3. maj. 2013

af

af

Asker Hedegaard Boye

d. 3. maj. 2013Informationer og udgaver

2013

Bog

William Fotheringham

People's Press, 1. udgave

2013

E-bog

William Fotheringham

People'sPress, 1. udgave

2014

Lydbog (online)

indlæser: Emil J. Rørbye

Nota