Gå til indholdBøger / faglitteratur / vejledninger

Mentalisering i familien


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

213 sider: ill. ; 28 cm

Udgivet

2017

Ophav

Heino Rasmussen(forfatter)

Rikke Cilja(illustrator)
Genre og formvejledninger
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 2017

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 8. nov. 2017

Fagbog om mentalisering fra barnet fødes til det flytter hjemmefra. For faggrupper, der har med børn at gøre, samt forældre.

Fagbog om mentalisering (at forstå egen og andres adfærd ud fra mentale tilstande). Bogen indeholder et indledende kapitel og seks praksisdele og er i A4-format med spiralryg. Hvert kapitel har sin egen farve og indeholder mange illustrationer, modeller og eksempler/cases med børns adfærd og deres forældres håndtering af situationen. Der er værktøjskasser og øvelser, hvor læseren selv skal skrive. Bogen gennemgår barnets udvikling efter alder. Begrebet RAM er rammen for forældrenes tilgang til barnet og står for: Roligere, Ansvarligere, Mentaliserende.

Bogen er meget pædagogisk bygget op, og den kan bruges som opslagsbog ud fra problematik eller barnets alder. Der er en del gentagelser i bogen, når man læser den fra ende til anden, men de er nødvendige, når den skal bruges som opslagsværk. Sproget er letforståeligt og illustrationerne spiller godt sammen med teksten.

Man kan få mere viden om mentalisering som psykologisk begreb i Fra tilknytning til mentaliseringMentalisering i organisationen


. Hvis man ønsker at læse mere af forfatterne om mentalisering i en anden ramme, så har de skrevet Mentalisering i organisationenMan kan få mere viden om mentalisering som psykologisk begreb i Fra tilknytning til mentalisering. Hvis man ønsker at læse mere af forfatterne om mentalisering i en anden ramme, så har de skrevet .


P [online]

d. 5. apr. 2018

af

af

Anne Halkjær

d. 5. apr. 2018


Sygeplejersken

Årg. 118, nr. 5 (2018)

af

af

Hanne Lindhardt (sundhedsplejerske)

Årg. 118, nr. 5 (2018)Informationer og udgaver

2017

Bog

Illustrator: Rikke Cilja

Gyldendals Bogklubber, 1. bogklubudgave

2017

Bog

Illustrator: Rikke Cilja

Hans Reitzel, 1. udgave